Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pátrání po příbuzných blonďatého andílka: Toto jsou Romové, kteří ji údajně unesli!

Autor: INT, lm - 
21. října 2013
19:31

Zatímco řecké úřady intenzivně pátrají po příbuzných nalezené blonďaté holčičky (asi 5-6 let), její dosavadní opatrovníci, pár z romské osady, dnes stanuli před soudem. Pár se brání, že se o Máriu starali jako o vlastní a v žádném případě ji neunesli.

Řecká policie odebrala blonďatého andílka romském páru, který se vydával za její rodiče. Hristos Salis (39) a jeho družka Eleftheria Dimopoulou (40) dnes stanuli před soudem v řecké Larisse.

Pár je obviněn z únosu nezletilé a držení padělaných dokumentů. Na falešné doklady měli podle spekulací řeckých médií pobírat neoprávněně rodičovské příspěvky. Romové jsou navíc podezřelí z toho, že dívku využívali k žebrání, nebo ji měli připravenou pro obchod s bílým masem. Krom výše uvedených čelí Hristos spolu s dalšími lidmi z osady také obvinění kvůli nelegálnímu držení zbraně a drog.

Hristos a Eleftheria odmítají, že by dívku unesli. Oba se shodně brání, že se jí  ujali poté, co jim ji předala matka krátce po porodu. "Sice to nebyla úplně legální adopce, ale stalo se tak se souhlasem matky," řekl novinářům Constantinos Katsavos, advokát obviněného muže. "Nijak jsme jí neublížili. Milujeme ji a ona miluje nás," brání se Eleftheria a dodává: "Dali jsme jí vše, co jsme mohli, stejně jako našim dalším dětem."

Sestra obviněného Hristose Dimitra (34) řekla pro britský list Daily Mail, že Márii byla dva měsíce, když ji v osadě zanechala její matka - sběračka bavlny z Bulharska. "Ta žena nám řekla: Vemte si ji. Pokud to neuděláte, dám ji někomu jinému," popsala Dimitra s tím, že biologická matka Márii se poté už nikdy v osadě neukázala. Dimitra novinářům také poskytla video, na kterém je podle podle ní jasně vidět, že Romové z osady vzali Máriu za vlastní a dívka se s nimi dobře bavila.

 

mandat ( 22. října 2013 11:10 )

Romove prodavaji sve deti. V Rumunsku na nadrazi za 100 Kc. V Cr na severu za 3000 EU. V Polsku davaji sve deti na organy za 1000 EU.Od 12 - 15 let prodavaji sve dcery jako prostitutky, to jsou hodni lidi ?

mandat ( 22. října 2013 11:07 )

Maji udajne 15 deti, dostavaji jen pridavky na deti necelych 4 000 EU a jeste posilaji deti zebrat a tvrdi, ze se maji jejich deti OK. Pochybuji, ze vsechny ty deti jsou jejich. Ta zenska mozna poradila jen polovicku.

mandat ( 22. října 2013 11:06 )

Vykastrovat.

mandat ( 22. října 2013 11:05 )

Ono uz to zacalo. V Norsku je par milionu Pakistancu, ve Svedsku zase kurdi z Iraku a v Dansku je od Etiopie po Irak snad vsechno. V nemecku vladnou Turci, stavi si mesity, v kazdem meste je min. jedna mesita. Do 50 let zacnou vyskakovat, ze je to jejich rodna zem a bude dalsi Kosovo.Cigosi se take mnozi zavratnou rychlosti a jejich prevychovavani zkouseli komunisti pres 60 let a nic se nepovedlo.Stoji jen penize a nervy. Je to pakaz.

mandat ( 22. října 2013 11:01 )

Muze byt, ze rodice te holcicky neziji. U cikanu je mozne vsechno.

Zobrazit celou diskusi