Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Exministryně Jurásková u soudu: Muž ji chtěl zabít, ale děti odešli s ním!

Autor: Zbyněk Schnapka, geok - 
17. září 2013
19:02

Odešla od manžela, kterého nemilovala a kterého i podvedla s jinými muži. A málem ji to stálo život! Bývalou ministryni zdravotnictví Danu Juráskovou (51) chtěl totiž její muž Vlastimil (54) zabít. U soudu se ale k političce chovaly její dvě děti odměřeně, zato se objímaly s otcem, kterému hrozí 20 let basy.

Juráskovi spolu žili přes třicet let. Nebylo to ideální manželství, ale letos v březnu se změnilo v drama. Manžel objevil na monitoru počítače mail.

Sex v mailu

„Byl otevřený a poslal ho její milenec s důvěrnými slovíčky a fotografiemi obou v choulostivých situacích,“ tvrdí Jurásek. Exministryně si sbalila kufry a od manžela odešla. „Mail jsem nechala otevřený schválně. Chtěla jsem od něj pryč,“ říká Jurásková.

Jízda smrti

Manžel ji pak lstí vlákal do auta, zamkl dětské pojistky a vezl jí na chalupu. Ve Vejvanově na Rokycansku zastavil. „Podal mi telefon, ať zavolám dětem. Předtím mluvil o tom, že mu bůh odpustí a že nechal doma dopisy na rozloučenou s radami dětem, jak mají žít. Neřekl, že mě chce zavraždit, ale já nabyla dojmu, že mě chce zabít,“ tvrdí Jurásková. „Ze zadního sedadla jsem přelezla dopředu. Manžel mě držel za čelist a já nemohla ven. Kousla jsem ho do ruky a utekla z auta,“ popsala policii Jurásková.

Zachránce

„Ležela na silnici a manžel ji fackoval. Za nohu a ruku ji táhl zpět k autu. Když mě a kolegu uviděl, nechal ji, skočil do auta a najížděl na nás. Sebrali jsme mu klíčky a čekali až přijela policie,“ líčí starosta Vejvanova Luboš Špilar.

Plánoval vraždu?

Jurásek napsal dva dopisy na rozloučenou. V jednom z nich píše. „Protože nás život rozdělil, musí nás teď spojit smrt. Přál bych si malý rodinný pohřeb a chtěl bych, aby nás nechali společně rozprášit na louce, ať jsme stále spolu, já a moje žena.“ Přiznal tak plánovaní vraždy a sebevraždy. Rozsudek padne v říjnu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi