Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Miloš Zeman překvapil: V mládí jsem kouřil trávu!

Miloš Zeman se pochlubil, že v mládí zkusil marihuanu
Miloš Zeman se pochlubil, že v mládí zkusil marihuanu  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
5. září 2013
12:54

K mládí patří všelijaké "divočárny" a neřesti. Miloš Zeman si je občas neodpustí ani dnes, sklenkou alkoholu nepohrdne a jako závislák na nikotinu vykouří krabičku cigaret denně. Vedle toho se však přiznal: V mládí zkusil i marihuanu. Kde k ní přišel? A co to s ním udělalo?

Miloš Zeman vyrazil mezi lidi - do Zlínského kraje, bašty SPOZ Zemanovců, kterým dělá čestného předsedu a kterým se chystá dát ve volbách svůj hlas. Nabádá lidi, aby vyrazili k volebním urnám také, glosuje předvolební souboje a vedle toho občas prozradí i něco na sebe. Třeba jak to má se svou dietou, kdy zhubl ze 103 kilo na rovný metrák a že proto pije vinný střik namísto vína. A protože je Česko velmi vysoko na žebříčku mladistvých, kteří mají zkušenosti nejen s alkoholem, ale i lehkými drogami, dostal Zeman na gymnáziu Lesní čtvrť ve Zlíně otázku na jeho dietou trápené tělo. Co vy a marihuana, pane prezidente?

"Asi před čtyřiceti lety jsem od jedné známé dostal jednoho jointa. Řekla mi, abych si pustil dlouhohrající desku, protože tehdy ještě nebyla CD, a vychutnám si tu atmosféru," překvapil podle Deníku Zeman studenty. Jeho fotky z mládí, kdy měl frajerský účes alá Elvis Presley, tak dostávají nový nádech. Zeleného listu.

Zeman o trávě: Příjemný pocit se nedostavil

Tím však historka nekončí. Zeman prý doporučení své známé uposlechl. Jenže z trávy byl nakonec zklamaný. "Žádný příjemný pocit se nedostavil," dodal prezident. Na otázku, zda by v současnosti marihuanu legalizoval, pak odpověděl jednoznačně: "Někteří odborníci se domnívají, že kouření marihuany může být předstupněm ke konzumaci tvrdých drog, jako je pervitin nebo heroin. Z toho důvodu jsem spíše proti legalizaci konopí," prozradil. Zároveň však upozornil, že to říká z pozice laika, který se v téhle problematice příliš neorientuje.

Zeman o konkurentovi: Schwarzenberg číro nikdy nenosil

Vedle toho Zeman čelil třeba otázkám, jakou popularitu podle něj má jeho někdejší prezidentský konkurent Karel Schwarzenberg. "Pan Schwarzenberg působí jako osobnost nesmírně zajímavě, zejména pokud jde o vnější znaky. Teď narážím především na jeho internetovou předvolební kampaň, kde je na jedné fotce vyobrazený s rudým čírem na hlavě. Působil jako zjevení, které může na naši politickou scénu přivát čerstvý vítr. Musíme si však uvědomit, že on ve skutečnosti nikdy číro nenosil," upozornil Zeman, který si prý přečetl nedávno průzkum, že popularita knížete klesla z 50 na 30 procent.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

japos22 ( 5. září 2013 21:56 )

To je nezajímavé - jedna tráva. Kennedyové byli zhulení stále.

enriko ( 5. září 2013 20:12 )

anka:Přesně tohle jsem chtěl napsat. Každý hlas je dobrý.

anka ( 5. září 2013 16:53 )

asi si mysli, ze tim posbira hlasy pro zemanovce u mladych.....

abzk ( 5. září 2013 16:41 )

Taky jsem si říkal jak se tam dostala fotka z mládí Přeučila Ta podoba z určitýho úhlu je až neskutečná, bohužel jenom vizuální. Přeučil je oproti Zemanovi inteligentní fešák a rovnej frajer.

abzk ( 5. září 2013 16:37 )

Já spíš u truchlení nad tím koho nám volové zvolili za prezidenta....

Zobrazit celou diskusi