Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nadstranický Zeman: Zemanovci si ho vylepili na billboardy!

Autor: simao, ČTK - 
6. září 2013
12:29

Miloš Zeman pokračuje ve svém prezidentském turné po Zlínském kraji. Nejprve zkritizoval církevní restituce, pak se ale vydal obdivovat baziliku na Svatém Hostýně. Sám však čelí kritice za to, že se objevil na předvolebních billboardech SPOZ Zemanovců! Zeman zkrátka není svatoušek. A už rozhodně ne nadstranický prezident.

Miloš Zeman se pustil do křížku s církevními představiteli, když během své prezidentské cesty po Zlínském kraji opět zkritizoval církevní restituce. Jízlivě totiž pronesl: "Spíše projde velbloud uchem jehly než bohatec do království nebeského," uvedl idnes.cz. Šlo přitom patrně o kritiku na adresu církevních představitelů, bojujících za návrat církevních majetků za miliardy korun.

Kritizuje restituce, sám to schytal za billboardy Zemanovců

"Vyjádření pana prezidenta vidím jako nešťastné a populistické, kterým se přidává k většině, ale ne k pravdě. K těm, kteří vzbuzují negativní city vůči věřícím občanům a zvětšují napětí ve společnosti," zareagoval olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Přesto se vydal Zemana vyprovodit do baziliky na Svatém Hostýně při jeho návštěvě Zlínského kraje. "Jeho předchůdce navštívil toto poutní místo taky. Naše chrámy jsou otevřené pro všechny, kteří se v nich slušně chovají," vysvětlil Graubner.

O prezidentovu slušném chování však nejsou přesvědčeni kritici jeho předvolební angažování ve prospěch SPOZ Zemanovců. Zeman sice tvrdí, že jako prezident je nadstranický a Zemanovce nijak neupřednostňuje, to mu však nejspíš už nikdo nevěří. Zvlášť když Zeman dodává, že jako občan může dát hlas, komu chce a dlouho před volbami "vytrubuje" do světa, jak se chystá podpořit právě "jeho" Zemanovce.

Zeman se do kampaně aktivně nezapojil, tvrdí Kruliš (SPOZ)

Čestný předseda SPOZ Zemanovců se přitom objevil i v předvolební kampani strany - na jejích billboardech! Vypadají jako dopisy, na jejichž známce je prezident Zeman. A vzkaz je jasný. "Občanům České republiky. Já dám hlas Zemanovcům. A vy?", píše se na billboardu. "Nelze to považovat za zapojení se pana prezidenta do kampaně. Takové vysvětlení by bylo absurdní, protože pak by mohla být za kampaň považována i jakákoliv korespondence, na které je známka s prezidentem Zemanem použita," pokusil se o poněkud kostrbaté vysvětlení místopředseda SPOZ a bývalý přítel prezidentovy dcery Vladimír Kruliš. "Do kampaně se (Zeman) osobně nezapojí," dodal.

Prezidentské turné, nebo předvolební propagace?

Je tedy patrně jen náhoda, že Zeman začátek své cesty po českých krajích naplánoval do Zlínska, které je baštou Zemanovců a kde kandiduje jeho kancléř Vratislav Mynář. A ze Zlínského kraje pokračuje Zeman na Pardubicko, další ze silných regionů Zemanovců...

abzk ( 8. září 2013 20:34 )

Když tě tak se/re těch Žaludovejch 500 000,- , kolik si asi myslíš že bude brát jeho nástupce ty kriple z osiny?

dzery ( 8. září 2013 18:44 )

Nad stranický?

abzk ( 8. září 2013 11:49 )

Hlavně že ti nevadí přispívat na Miloškovy trafiky

rumovapalice ( 8. září 2013 11:15 )

Milošek vyhrál a teď to tady řídí. To je správné, protože nemám zájem na tom, aby se z mých peněz, peněz daňových poplatníků platila šlehačka na frndu nějaké vypasené sekretářky, taky myslím není na zahraniční cesty vykutálených exhibicionistů, které předvádějí např. v Chile eskamotérské kousky s plnicími protokolárními pery

pepazdp ( 8. září 2013 00:51 )

Ty můžeš tak akorát držet hubu a krok ty osino v prdéli, co neumíš nic jinýho než spamovat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa