Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman Valachem: Nasadil klobouk a hlásal o špatných a dobrých lidech

Zeman se stal Valachem
Zeman se stal Valachem  (Autor: Jan Čada, ČTK)
Autor: jč, sch, ČTK - 
5. září 2013
19:39

Slušivý valašský klobouk ale také další insignie vládnutí nad Valašskem dostal prezident Miloš Zeman při návštěvě Valašských Klobouk. Na tamní strunu ale nehrál. Mluvil o práci a výsledcích, bohužel ale v kraji, kde je největší nezaměstnanost. A aby toho nebylo málo, završil to větou: „Teď záleží na tom, jestli jsme dobří nebo špatní. A o tom místo narození nerozhoduje.“

V tomhle to má 1:1 s Václavem Klausem, ten tu byl hostem v roce 2007. K valašským insigniím tak patří ještě valaška, místo jablka vyzrálá švestka a také pravé valašské papuče z dílny místních ševců. Insignie nechal „dočasný“ Valach ve voze, s kloboukem ale vyrazil mezi lidi.

Rozhodně ovšem v jižním cípu Valašska nehrál na národnostní moravskou strunu. „Jsme Češi a každý jsme odněkud,“ říkal prezident. „Teď záleží na tom, jestli jsme dobří nebo špatní. A o tom místo narození nerozhoduje.“

Zemana potěšila vysoká návštěva na místním náměstí, ta podle pozorovatelů předčila množství lidí, kteří přišli na mítink do Zlína. Tak odhadli organizátoři počet lidí na 600.

Nejbouřlivější byl Vsetín

Zatím nejbouřlivější setkání s občany zažil Zeman při své cestě po Zlínském kraji dnes odpoledne ve Vsetíně. Kromě stovek sympatizantů jej před městským úřadem čekala také více než desítka odpůrců s transparenty. Přišlo také několik mladých lidí s portrétem Karla Schwarzenberga a nápisem Karel for President na tričku. Zemanovi odpůrci volali svá hesla i při Zemanově projevu, došlo také k několika slovním potyčkám mezi lidmi.

Odpůrci prezidenta drželi cedule s nápisy "Kdo lže, ten i krade", "Miloše do koše", "Valaši nésú tak blbí, aby nepoznali alkoholika", "Vsetín 25%, Miloš 2,5 promile" či "Ješita a Patolízal z Hradu" a "Game Ovar". Zeman, který kolem skupinky na náměstí přicházel, na odpůrce nijak nereagoval.

aluman ( 6. září 2013 15:44 )

tvůj omyl...

aluman ( 6. září 2013 15:43 )

Pokrytecké mlčení nebo dokonce lživé pochlebování je slušnější?

xxyy ( 6. září 2013 15:38 )

Za věk a někdy ani za svojí figuru člověk nemůže. Za svoje činy a chování ano. A o tom by se pravda říkat měla ať jde o posledního pucfleka nebo prezidenta.

itartas ( 6. září 2013 15:19 )

S tím valašským kloboukem vypadá prezident jak pravej Jaryn...mám záchvat smíchu, kdybych tam byla, asi by se mi urvaly od smíchu ledviny.

itartas ( 6. září 2013 15:17 )

Zobrazit celou diskusi