Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lékařka kradla z porodnice děti! Ty pak prodávala!

Lékařka zřejmě ukradla přes 50 dětí. Místní obyvatelé jsou zděšeni
Lékařka zřejmě ukradla přes 50 dětí. Místní obyvatelé jsou zděšeni  (Autor: reprofoto CNN)
Autor: ČTK - 
13. srpna 2013
14:37

Vaše dítě má těžkou vadu, musíte se ho vzdát. To byla zaklínací formule bestiální lékařky, která čínským rodičům hned po porodu kradla děti. Pak je nabízela překupníků. Klec spadla, když takto podvedla své rodinné přátele.

V rámci skandálu, který vyšel najevo minulý týden, policie prověřuje 55 podobných případů, z nichž nejméně 26 se týká stejné porodní lékařky, která už skončila v policejní vazbě. Najít a vrátit se kromě dvojčat prozatím povedlo pouze jednoho chlapce.

Policie vrátila rodičům ve městě Fu-pching jejich dvojčata - holčičky - tento víkend za přítomnosti médií. "Jsou zdravé a v pořádku," řekl otec Čchi Kchun-feng. "Jenom doufám, že teď budeme žít šťastně," dodal. "Pro manželku to bylo obrovské překvapení," poznamenal.

Dvojčata ukradla hned po porodu 29. května lékařka Čang Šu-sia v porodnici ve Fu-pchingu. Rodičům sdělila, že děti se narodily s vážným zdravotním poškozením, a proto by se jich měli vzdát.

"Doktorka předstírala, že je hrozně rozrušená, říkala mi, že děti mají vrozené vady, že budou mít poškozený mozek a budou ochrnuté," řekla novinářům matka dětí. "Trvala jsem na tom, že je chci vidět, ale ani mi je neukázala."

Rodiče lékařce naprosto věřili, protože prý byla přítelkyní rodiny. "Nikdy by mě nenapadlo, že prodá moje děti. Byla to rodinná známá," dodala matka. "Myslím, že je to zlá, příšerná osoba. Tolik jsme jí věřili. Jak může být tak krutá a prodat naše děti?" uvedl otec.

Policie už doktorku a osm dalších osob zadržela a vyšetřuje je v souvislosti s obviněním z obchodu s dětmi.

Podle dosavadního vyšetřování lékařka používala obdobný vzorec - rodičům po porodu namluvila, že jejich dítě se narodilo s vážnými problémy, a proto by ho měli nechat v její péči. Novorozence pak obratem prodala překupníkům za 70.000 korun, ti pak prodali miminko dalšímu kupci asi za 95.000 korun.

panenka009 ( 13. srpna 2013 15:26 )

Obávám se že se děti kradou i v jiných státech.

Zobrazit celou diskusi