"Miminkům se daří výborně, všechny děti už mají přes dvě kila, takže maminka zatím kojí, ale pravděpodobně už brzy přejde na dokrmování umělým mlékem, protože ji to hodně vyčerpává," řekla předsedkyně Českomoravské asociace Klubů dvojčat a vícerčat a mluvčí maminky Klára Vítková Rulíková.

Za maminkou Alexandrou Kiňovou už teď chodí do porodnice pečovatelky, aby se zacvičily, protože až půjde s Denielem, Michaelem, Martinem, Alexem a Terezkou domů, budou jí tam s dětmi pomáhat.

Za početnou rodinkou chodí pravidelně otec Antonín Kroščen, svých pět sourozenců viděl už také starší bratr Antonio a byl z nich nadšený.

Malí tlouštíci

Deniel, Michael, Martin a Alex vážili při narození 1214, 1318, 1340 a 1050 gramů, jejich sestra Tereza 1250 gramů. Děti si jsou podobné, tři jednovaječní - Michael, Deniel a Alex prý jako by si z oka vypadli, Terezku a Martínka mluvčí dokáže rozlišit.

Od narození uběhlo už 7,5 týdne, všechna miminka překročila váhu dva kilogramy. Maminka je stále kojí, domů by mohly jít počátkem srpna.

Fotogalerie
10 fotografií