Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Českem se přehnaly bouřky: Nebyla to taková mela, ale druhé kolo přijde dnes!

Autor: shp, ČTK - 
4. srpna 2013
10:58

Meteorologové varovně zdvihali prsty, ale nakonec to nebyla taková hrůza, jak jsme se báli. Českem se v noci přehnala vlna bouřek. Napáchala jen menší škody. Druhé kolo bouřek má přijít dnes.

Zhruba desítku výjezdů měli v noci na dnešek hasiči v Plzeňském kraji kvůli bouřce. Na několika místech pomáhali s čerpáním vody nebo likvidovali překážky na silnicích. Bouřka ale byla zřejmě i příčinou požáru rodinného domu ve Vstiši na Plzeňsku, řekl řídící důstojník krajských hasičů.

Klasická letní bouřka

„U požáru ve Vstiši zasahovaly tři jednotky hasičů. Příčinou byl pravděpodobně zásah blesku,“ uvedl řídící hasičů. Jak uvedl, bouřka nebyla natolik prudká, aby způsobila větší škody nebo lokální záplavy. „Šlo o klasickou letní bouřku,“ uvedl řídící důstojník krajských hasičů.

Problémy na trati

Noční bouřka způsobila problémy na železniční trati z Prahy do Berouna. Mezi Dobřichovicemi a Řevnicemi popadaly na trať stromy a je poškozená trolej. Pro osobní vlaky byla v tomto úseku zavedena náhradní autobusová doprava, rychlíky jezdí po objízdné trase.

dvorakova1 ( 4. srpna 2013 16:54 )

Horko a pak bouře - to je počasí . doufejme že se to stabilizuje

marenkolada ( 4. srpna 2013 13:56 )

Čau všichi. Mám pro Vás tip, je to nová možnost, jak vydělávat z domova, skvělé na léto, když je hodinka, dvě času Vydělávám si takto už od půlky května a penízky přibývají... Milionářka přes noc se ze mě sice nestala, ale i tak se mi hodí každá snadno vydělaná kačka.. Přečtěte si to taky na Peterblog.wz.sk

milimili1 ( 4. srpna 2013 12:10 )

Myslím, že škody se až moc zveličují, narozdíl od těch předešlých... > http://radar.bourky.cz/index.php?lat=49.5252&lon=15.9467&zoom=7&rep_time=3&add_time= 4&opacity=35&autostart=1&maptype=4&cellinfo=false < ...A z jakého mráčku ty srážky čeko-meteoři jako dnes vymačkají ? ... > http://meteo-mc.fr/satellite-ir-anime-eu.php <

joynkaa ( 4. srpna 2013 11:27 )

Pražáci říkaji Čechám Česko. jak "zábavné" koukat se na jejich názvy z vysušené Moravy

aja10 ( 4. srpna 2013 11:19 )

nevím jak kde,ale Brně nebylo první kolo a pochybuji ,že přijde nějaé druhé

Zobrazit celou diskusi