Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konec světa: Roste další superkryt, víme, kde je a kolik bude stát!

Podnikatel v Americe buduje další obrovský komplex, kde mají lidé přežít konec světa!
Podnikatel v Americe buduje další obrovský komplex, kde mají lidé přežít konec světa!  (Autor: Repro YouTube.com)
Autor: psch - 
1. července 2013
09:57

VIDEO: O konci světa se mluví ze všech stran. A potom, co nevyšel ten na konci minulého roku, se lidstvo obává dalšího. Ostatně tomu napovídají tragédie, kterých jsou lidé dnes a denně svědky. Přibývající počet tornád, požárů, tepla, zemětřesení. A vztahy mezi světovými velmocemi taky nejsou zrovna růžové. Ale nezoufejte, objevil se další kryt, který má sloužit jako novodobá archa.

S velkolepým plánem přišel Američan Robert Vicino. Hodlá vybudovat podzemní kryt z bývalých vojenských prostorů, které kdysi sloužily, jako sklady armády. Koupil je od jiného podnikatele, který je pořídil za půl milionu dolarů.

Úkryt, který je 45 metrů pod zemí, se nachází 80 kilometrů od Kansas City v americkém státě Missouri. Měl by ve výsledku pojmout až 5 tisíc lidí. Vicino se chystá ze skladů vybudovat obytné prostory a zařídit celkově samostatný chod.

A kolik bude stát, abyste konec světa přežili? V přepočtu pouhých padesát tisíc – tedy minimálně. Za jídlo zájemci zaplatí jednorázovou cenu 1500 dolarů a pak dalších 1000 za každý 0,3 metru prostoru v komplexu. Takže ti, kteří budou chtít mít nějaké soukromí, budou muset sáhnout do kapsy opravdu hluboko.

Konkurence v Česku

Mnohem důmyslnější, propracovanější a možná i větší komplex ale už roste v Česku. Exmanželka uhlobarona Pavla Tykače staví kryt na Křivoklátsku, dohromady už do něj nasypala tři miliardy. A skutečně jde možná o stavbu, která má pojmout lidi před koncem světa. Svědčí o tom i vlastní generátor, čistička a další potřebné faktory k samostatnému žití.

zelena.karkulka ( 1. července 2013 18:39 )

to je jasný,žrát budou pak asi zlatý cihly a zapíjet penězmě

zelena.karkulka ( 1. července 2013 18:38 )

Planeta přelidněná není,uživí mnohem víc lidí,ale muselo by se hospodařit rozumně

mortis69 ( 1. července 2013 14:42 )

Jasně Metrákovej bolid na Chánov

abvydavatelstvi ( 1. července 2013 12:36 )

Budou živelne katastrofy tak jako byly v minulosti.... ale konec světa nebude... to jenom sekta poselství gralu rozšiřuje tento nesmysl .....spíš člověk zemře při nehodě nebo na nemoc než v důsledku konce světa.... já nechápu jak může byt někdo takový blb a věřit tomu... ..to ta Tykacova musi byt pořádná posera a boji se smrti..... která jediná je spravedlivá... protože bere chudáky i bohace ..... Ty miliardy investovane do nesmyslné stavby by mohli investovat úplně jinak..... a byly by užitečné.... Planeta se brání proti prelidneni ..... vždycky když je něco přemnožene tak se objeví nějaké katastrofy a se to zredukuje....

wimr ( 1. července 2013 12:25 )

pak je dělnická třída uhodí do palice tak silně až se jim rozsvítí natolik, že pochopí svůj nadcházející konec,

Zobrazit celou diskusi