Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Richard dostane nový pavilon: Za desítky milionů

Autor: ČTK - 
7. června 2013
17:42

Pražská zoo postaví nový pavilon goril, kvůli hrozícím záplavám bude stát v horní části zahrady. Stavba může vyjít na desítky milionů, zoo chce část peněz získat sbírkou. Celkové škody po povodni podle Bobka nejsou v zoo tak velké, jak se očekávalo. Bobek nyní předpokládá, že nepřesáhnou 100 milionů korun.

"Není možné pavilon goril nechat v záplavové zóně," řekl pověřený primátor Tomáš Hudeček. Protipovodňové věže a další zábrany nelze podle něho zvyšovat do nekonečna. Zároveň se už ale dříve postavil proti rozšiřování protipovodňových zábran až k zoo, ohrozilo by to prý centrum Prahy.

"Zcela jistě musíme být připraveni na další vodu v úrovni roku 2002 a té žádná protipovodňová opatření nezabrání," dodal Bobek. Podle něho je třeba přehodnotit rozmístění a konstrukci staveb v dolní části zahrady.

Pavilon goril bude podle Bobka stát desítky miliónů, žádné konkrétní představy o tom, kde by měl stát nebo jak by měl vypadat, ale nejsou. Do stávajícího pavilonu goril by se prý přestěhovala snáze evakuovatelná zvířata. Na sbírkovém kontu je zatím přes dva a půl miliónu korun. Zoo také ve středu 12. června uspořádá benefiční koncert v Lucerně.

Skupina pražských goril stále zůstává v protipovodňové věži. Pracovníci zoo zvažují jak pavilon vysušit a opravit, aniž by museli gorily uspávat a stěhovat do Dvora Králové, jak se původně očekávalo.

dr.banec ( 3. ledna 2014 15:57 )

A přesto všechno se najdou tupci, kteří křičí do světa, že jde o drastické týrání.ZOO zachraňují druhy, které by člověk jinak ve volné přírodě vyvraždil. Kvůli těmto tupcům ZOO PRAHA přestala s pavilonem goril v přímém přenosu. Co imobilních lidí, starých lidí a dětí tím musela zklamat. Je mi blivno z těch ignorantů a sociopatů, kteří mají jen ten svůj názor za správný.

babatomanija ( 8. června 2013 13:15 )

Azylové domy a komunity s léčebným programem, to je pro náš stát/ tedy pro nás všechny/ věc druhořadá. Proto máme tolik kriminality a recidivistů.

jerry39 ( 8. června 2013 13:12 )

A koho to zajima?

kdoasi ( 8. června 2013 12:56 )

kdoasi ( 8. června 2013 12:55 )

Třeba supermámě...

Zobrazit celou diskusi