Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zemanova viróza se lepší: V neděli vyrazí na Pražské jaro

Miloš Zeman nebyl tento týden zrovna ve své kůži
Miloš Zeman nebyl tento týden zrovna ve své kůži  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
11. května 2013
15:29

Třikrát sláva, kdo měl strach o zdravotní stav prezidenta Zemana, může si oddychnout. Jeho viróza se podle hradní mluvčí lepší. U korunovačních klenotů však Zeman nevypadal ve čtvrtek vůbec dobře. Motal se a nestačil otírat pot z čela.

"Jednoznačně se jeho zdravotní stav zlepšuje," uvedla dnes mluvčí Hradu Hana Burianová. Již dříve prozradila, co Zemana trápilo: "Prezident má rýmu a teplotu, je to lehká viróza. Předpokládám, že v pondělí už bude zpět v kanceláři."

Zeman však má stále v plánu zúčastnit se v neděli večer zahajovacího koncertu hudebního festivalu Pražské jaro. Zahajovací koncert 68. ročníku hudební akce, která má tradičně na programu cyklus Má vlast, má v pražském Obecním domě spolu s prezidentem navštívit i první dáma Ivana Zemanová.

Ještě ve čtvrtek přitom působil Miloš Zeman vyčerpaně a značně nejistě při odemykání komory s korunovačními klenoty v katedrále sv. Víta a jejich přenesení do Vladislavského sálu. Podle Burianové si však i přes nemoc prostě neodpustil této události zúčastnit. Po zveřejnění fotografií z vyzdvižení klenotů se však začalo spekulovat, zda hlava státu nebyla spíše pod vlivem alkoholu...

Video  Miloš Zeman se kymácel u korunovačních klenotů  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Zemanovy zdravotní obtíže z poslední doby

Zeman se musel v roce 2008 podrobit operaci ledviny. Opakovanými kolikami trpěl Zeman ale hlavně v době, kdy byl premiérem. V nemocnici kvůli tomu nakrátko skončil již  v roce 2000.

Jako prezidentský kandidát prodělal loni Zeman v létě operaci očí, při níž mu lékaři odstranili šedý zákal. Letos v únoru Zemana trápil zanícený palec na noze, který byl údajně příčinou jeho potíží s rovnováhou po zvolení prezidentem. Léčil ho známý fyzioterapeut Pavel Kolář.

ohajek ( 12. května 2013 17:31 )

miriam: Za prvé, vadí mi Vaše gramatika, "svý rodný zemi" Za druhé, vadí mi Váš všeobecný tón o emigrantech. My, kteří jsme odešli, jsme odešli proto, že vy, kteří jste zůstali, jste zůstali. OH

itartas ( 12. května 2013 10:45 )

zřejmě je ožralej permanentně pan nadlesní

itartas ( 12. května 2013 10:44 )

lidem se lhalo vždy jenom o Havlovi, kdo je Zeman víme již přes 20 let

vilka ( 12. května 2013 07:36 )

vilka ( 12. května 2013 07:31 )

Zobrazit celou diskusi