Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ministr od Peake to schytal! Mlsna (LIDEM) je směšná figurka, v EU máme ostudu, vzkázal Sobotka

Bohuslav Sobotka se pustil do ministra bez portfeje Petra Mlsny
Bohuslav Sobotka se pustil do ministra bez portfeje Petra Mlsny  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
10. května 2013
16:27

Lídr ČSSD Bohuslav Sobotka dnes vyzval Petra Mlsnu, ministra bez portfeje ze strany LIDEM, aby odešel z vlády. Označil ho totiž za "směšnou figuru", která údajně udělala v EU ostudu. A to všechno kvůli Mlsnově neúspěšnému "konkurzu" do evropského soudního dvora.

Pozice ministra bez portfeje je čas od času diskutovaným tématem. K čemu ostatně mít ministra bez ministerstva, o které by se staral... Na tomhle postu se však již vystřídala řada známých politiků. Třeba Karel Březina (ČSSD), Cyril Svoboda (KDU-ČSL), Džamila Stehlíková (zelení), či Michael Kocáb (nestraník).

Od prosince 2012 je ministrem Petr Mlsna, právník navržený stranou LIDEM. Vláda navíc nedbala varování odborníků a v únoru premiér Nečas rozhodl o jeho nominaci na post soudce Soudního dvora EU. Jenže soud nyní Mlsnu odmítl.

Mlsna odmítnutý Bruselem

A šéf legislativní rady vlády Mlsna to po tomhle neúspěchu pořádně schytal od opozice. Opřel se do něj její lídr Bohuslav Sobotka (ČSSD), který Mslnu vyzval k odchodu: "Po téhle epizodě se podle mě pan ministr Mlsna stává definitivně směšnou figurou, která by z vlády určitě měla odejít," uvedl dnes Sobotka na brífinku. Podle něj tak jde o politickou ostudou pro Nečasovu vládu, ale i evropskou ostudou pro český kabinet navenek.

"Považuji pana doktora Mlsnu za špičkového mladého právního odborníka, za vynikajícího znalce evropského práva dnes a denně to dokazuje. Dříve jako místopředseda legislativní rady vlády dnes jako předseda," reagoval Nečas.

Sobotka však vládu zkritizoval, že nevypsala na prestižní soudní post žádné výběrové řízení a provedla výběr nestandardně. Odráží to podle něj rozložení sil ve vládě, která je závislá na hlasech strany LIDEM a nominace Mlsny tak byla podle něj "platbou" za podporu.

i.ian1 ( 11. května 2013 01:30 )

Pro toho odporného patolízala nemůže být pochvalou vůbec nic. Kariérník a podrazák, který ohýbá hřbet před kýmkoli = hlavně, když mu to sype. Za dobu, co "pracuje" na úřadu vlády, si nadělal titulů jak Klaus čestných doktorátů, leze do zadele stejně bezcharakterním typům, jako je on sám, a neuspěl už mnohokrát: chtěl se prorvat do Strasbourgu a nepustili ho ani k pohovoru, chtěl několik ministerstev a utřel rypák, a to, že ho nevzali ani do Evrop. soudního dvora, je obrovská třešeň na dortu. I nadále Rulez, Mlsna!!

moiaza ( 10. května 2013 21:32 )

Peake ať raději mlčí. Je stejně trapnou figurkou, jako Mlsoun.

kebulak ( 10. května 2013 21:26 )

Neni pravda ze nebylo provedeno výběrové řízení. Provedeno bylo a vyhrála ho soucasna soudkyně Pelikánová...

ppadys13 ( 10. května 2013 20:18 )

je to ***

Digitt ( 10. května 2013 19:07 )

V Lidem je vůbec partička k pohledání. Zrzek Mlsna nebo pokřivený elfí ucho Paggio to je dvojka, jak ze starejch němejch grotesek a to vzhledem, i inteligencí.

Zobrazit celou diskusi