Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Únosce Ariel Castro před soudem: Hrozí mu trest smrti

Autor: kla, ČTK - 
10. května 2013
07:04

Únosce Ariel Castro ve čtvrtek předstoupil před soud v americkém Clevelandu, aby si formálně vyslechl obvinění z únosů tří žen a jejich znásilňování. Obžaloba obsahuje čtyřnásobný únos a zadržování, neboť jedna z žen v zajetí porodila únosci dceru. 

Prokurátor chce však docílit, aby byl Castro obviněn i z úmyslné vraždy kvůli několikanásobnému vynucenému potratu. V případě uznání viny v tomto bodě by mu hrozil trest smrti.

Prokurátor Timothy McGinty dnes citoval zákon státu Ohio, který stanovuje trest smrti pro zločince, kteří se dopustí úmyslné vraždy v průběhu únosu. Podle McGintyho lze jako úmyslnou vraždu hodnotit několik vynucených potratů, které musela údajně absolvovat jedna z žen, které zadržoval. Pokud by se její slova podařilo u soudu dokázat, mohl by Castro dostat nejvyšší trest.

Soud Castrovi zakázal jakýkoli kontakt se svými oběťmi a stanovil kauci ve výši dvou milionů dolarů na každý případ, celkem tedy osm milionů dolarů (takřka 160 milionů korun). Nepředpokládá se však, že by takovou sumu tento někdejší řidič školního autobusu, který byl nyní nezaměstnaný, zaplatil. Podle všeho tak po dobu vyšetřování a procesu zůstane ve vazbě.

Únos a znásilňování  

Castro (52) v letech 2002 až 2004 unesl na předměstí Clevelandu Amandu Berry (26) a Ginu DeJesus (23) a Michelle Knight (32). Ženy věznil ve svém sklepě, přivazoval je provazy a řetězy a neskutečně je mučil. Bil je, ponižoval a opakovaně znásilňoval. Amanda mu porodila dceru Jocelyn (6). Všechny čtyři vězněné se podařilo 6. května vysvobodit.

dobrotka ( 10. května 2013 08:40 )

Bleskoperlicka: ...celkem tedy osm milionů dolarů (takřka 160 milionů dolarů).

dadaveve ( 10. května 2013 08:19 )

Žádný trest smrti, přivázat je ke kleci ať si tam užijou kluci!

Zobrazit celou diskusi