Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ze tří žen udělal sexuální otrokyně: Jsem nevinný, řekl soudu

Autor: ljš, ČTK - 
12. června 2013
19:25

Deset let dělam třem mladým ženám ze života peklo. Opakovaně je znásilňoval a trýznil, s jednou dokonce počal dítě. Američan Ariel Castro dnes před soudem o přes tíhu důkazů tvrdil, že je nevinný. Hrozí mu trest smrti.

Ariel Castro se dnes před soud v Clevelandu dostavil v oranžovém vězeňském oděvu. Po dobu stání neprojevil podle AP žádné emoce a hleděl do země. Nevyjádřil se osobně, nechal za sebe hovořit advokáty.

Tři Američanky, z nichž jedna před šesti lety porodila Castrovi dceru a další údajně mnohokrát nuceně potratila, únosce podle policie zadržoval ve sklepních prostorách svého domu. Případ byl odhalen začátkem května, kdy se jedné z unesených žen podařilo utéci.

Vraždy

"Pomozte mi, jsem Amanda Berryová. Byla jsem unesena a jsem nezvěstná deset let. Jsem, jsem nyní zde, jsem svobodná," zvolala uprchlice, když v květnu zatelefonovala na policii. Další unesené se jmenovaly Gina DeJesusová a Michelle Knightová. Unesl je v letech 2002 až 2004, když jim bylo 14, 16 respektive 20 let. Od svého osvobození se veřejně nevyjádřily.

Ariel Castro je viněn i z několikanásobné vraždy, protože prý způsobil nezákonná přerušení těhotenství jedné z žen. Obžaloba má již 329 bodů a přibudou nejspíš další. Vedle vraždy je viněn především z únosů a mnohonásobného sexuálního zneužívání.

Trest smrti

"Tato obvinění představují první velký krok v soudním procesu," uvedl o víkendu prokurátor Timothy McGinty. Dodal, že vyšetřování případu stále pokračuje a že uvedená obvinění zahrnují pouze období od srpna 2002 do února 2007.

Prokurátor sdělil, že v očekávaném procesu hodlá požádat o trest smrti. "Nad násilím, které si musely mladé ženy vytrpět, zůstává rozum stát," řekl McGinty. Například Knightová kromě jiného podle úřadů citovaných AP vypověděla, že jejích pět těhotenství v zajetí vždy končilo poté, co ji Castro nedával nejméně dva týdny najíst a bil ji do břicha, dokud nepotratila.

dadaveve ( 13. června 2013 08:36 )

Trest smrti by byl pro něj vysvobozením, nechala bych ho nejmíň těch 10 let s největšíma hovadama ve vězení ať si ho užijou!!! Ty holky si musely vytrpět

Zobrazit celou diskusi