Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman koupil psa: Bude tlustý a apatický, varuje kynoložka

Miloš Zeman se chystá koupit psa, rasu již má vybranou: Zlatého retrívra
Miloš Zeman se chystá koupit psa, rasu již má vybranou: Zlatého retrívra  (Autor: Archiv Blesku, Profimedia.cz)
Autor: vr, simao - 
3. května 2013
05:00

Po zahradě Lumbeho vily se v této chvíli již nejspíš prohání nový čtyřnohý mazlíček prezidentské rodiny. Ale kdo ho bude nahánět, kdo bude jeho páníček? Miloš Zeman, manželka Ivana, dcera Kateřina, nebo spíše prezidentští bodyguardi?

Václav Havel měl s první ženou kníračku Ďulu, s Dášou se pak starali o německou boxerku Sugar, pojmenovanou podle známé role Marilyn Mondroe z filmu někdo to rád horké. 

Václava Klause na pejsky moc neužilo, zato s Milošem Zemanem se obnoví tradice prezidentského čtyřnohého společníka. Paní Zemanová by si totiž pejska přála a kdy jindy jí tohle přání splnit, když ne na její narozeniny.

Ivana Zemanová oslavila 48. narozeniny již v pondělí. A podle informací Blesku dostala i slíbeného pejska. Jestli je to štěňátko zlatého retrívra se ale neví, každopádně ho měla slíbeného. Kvůli němu se ostatně Zemanovi usadili právě v Lumbeho vile se zahradou a nikoli přímo na Hradě.

Jenže ve volbě rasy se nakonec může skrývat nepříjemné úskalí. Zlatý retrívr je sice oblíbené plemeno s milou povahou, ale péče není jen tak. "Zlatý retrívr je lovecký pes, který potřebuje spoustu pohybu. Pobíhání po zahrádce mu nestačí," říká pro Aha! kynoložka Michaela Holá (43), podle které tak prezidentova rodina nezvolila zrovna nejšťastnější řešení.

Odbornice se obává, že ani Miloš Zeman, ani paní Ivana nejsou zrovna typy pro dlouhé vycházky se psem pro lese. Prezident na to nejspíš ani nebude mít čas. Na "prvního psa" republiky to tak může mít značně negativní dopad... "V nejhorším případě budou mít (Zemanovi) doma retrievera, který bude tlustý, apatický, anebo dokonce vzteklý," zvedá varovně prst kynoložka.

Čtěte deník Blesk! Již žádná šíleně smutná první dáma: Ivana Zemanová se uvolnila a konečně se usmála! Již v pátečním Blesku Čtěte deník Blesk! Již žádná šíleně smutná první dáma: Ivana Zemanová se uvolnila a konečně se usmála! Již v pátečním Blesku | Blesk

zelena.karkulka ( 3. května 2013 20:58 )

ješta sa nemá a ty už víš jak se o něj starají?

zelena.karkulka ( 3. května 2013 20:57 )

zelena.karkulka ( 3. května 2013 20:56 )

Aatická je ta kynoložka leda Copak Havel nebo Dášena si sami venčili psy? Dělali to tajemníci

krupan10 ( 3. května 2013 13:50 )

tos myslel určitě Havla, lu.line

krupan10 ( 3. května 2013 13:46 )

odkud jsi vylez zm.rde ?

Zobrazit celou diskusi