Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tyranský otec: Svým dětem lámal ruce a bodal je nožem

Ilustrační foto. Plzeňský soud se začal zabývat případem otřesného týrání dvou malých chlapců
Ilustrační foto. Plzeňský soud se začal zabývat případem otřesného týrání dvou malých chlapců  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
22. dubna 2013
10:27

Místo radostného dětství zažili dva chlapci ze Sokolovska strach, bolest a utrpení. Dlouhá léta je týral jejich vlastní otec Radomír D. (32). Hrozí mu až 15 let vězení.

„Udeřil mu hlavou o stůl a pak se slovy‚ chcípni, ty zmr*e nechtěnej‘ s ním praštil o zem. Způsobil mu zlomeninu lebky a stehenní kosti,“ popsal serveru Novinky.cz žalobce Jiří Komorous.

Oba jeho nezletilí synové si s ním prožili peklo, při kterém jim šlo o život. „Mlátil je pěstí nebo do nich i kopal. Ruce jim kroutil tak silně, že v jednom případě chlapci zlomil vřetenní i loketní kost. Někdy zase po synovi hodil velké plastové auto a způsobil mu hlubokou tržnou ránu na čele,“ popsal státní zástupce. Vše vyvrcholilo tím, že jednoho z chlapců píchl vydličkou do obličeje a druhého později bodl nožem do zad.

Matce, která se snažila děti bránit, neustále vyhrožoval násilím a smrtí. U soudu sice Radomír D. odmítl vypovídat, na policejním výslechu se však vymlouval na deprese. „Mám deprese, když se rozčílím, tak nevidím, neslyším. Mívám výpadky paměti. Dvakrát jsem se pokusil o sebevraždu, léčil jsem se na psychiatrii,“ píše se ve spisu.

Za pokus o vraždu, způsobení těžké zdravotní újmy a týrání hrozí tyranskému otci až 15 let vězení.

nefertari ( 23. dubna 2013 09:08 )

Přesně tak!!! Mám 2-letého syna (teď čekám druhého/druhou), nedovedu si představit, že bych komukoli toto dovolila, manžela nevyjímaje. Člověk má vymodlený dítě, 9 měsíců se třese, aby to nepotratil, aby porod proběhl v pořádku atd. a pak jako co? Nechám někoho lámat mu ruce??? Nebo to zabalím do igelitky a pohodím někde u rybníka??? Do pr..le co se to děje? Od čeho jsou babyboxy, zřízený právě pro tyto případy nechtěných dětí. To je šílená bezmoc...

buban ( 22. dubna 2013 20:53 )

nelze, nez s Vami souhlasit. Ta "matka" neni matka, to je odpad. 9 mesicu nosim v sobe tvorecka, potom ho porodim-a necham nejakeho haj.zla, aby mne ho duznil?

nefertari ( 22. dubna 2013 20:48 )

nefertari ( 22. dubna 2013 20:48 )

jo a nakonec je chudák on, protože jeho otec ho taky týral, takže je to vlastně normální ...

nefertari ( 22. dubna 2013 20:47 )

Zobrazit celou diskusi