Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílené: Zubožené krávy žijí ve výkalech, hnůj ohrožuje pitnou vodu v obci!

Autor: Jana Ulrichová - 
15. dubna 2013
11:20

Hladové, vyhublé na kost, po kolena se brodící ve vlastních výkalech. Tak živoří krávy soukromého zemědělce Jaroslava Svobody ze Stebna na Ústecku. S jejich majitelem ale zatím nikdo nehnul.

Místním i vedení obce je zubožených zvířat líto „Je to hrozné. Ta zvířata mu tady pomalu umírají a jemu je to jedno. Před měsícem tam jedna kráva ležela pod plachtou několik dní. Jednou za čas jim tam hodí balík něčeho shnilého, co zemědělci zapomněli na poli, a to je všechno. Chodí je tam přikrmovat celá ves,“ řekl jeden z místních Pavel Zedek.

Na bezcitného chovatele volají sousedé i vedení obce opakovaně kontroly. „Už před třemi lety na něj starostka zavolala veterinární správu. Jenže oni se ohlásili dopředu, takže to stihl dát jakž takž do pořádku,“ řekl místostarosta Pavel Švarc. Dodal, že před třemi týdny na zemědělce zavolali veterináře znovu. „Tentokrát řekli, že jsou zvířata ve špatném stavu. Vůbec se prý od něj nedozvěděli, čím krmí. Řekli, že nám dají vědět, zatím se ale neozvali a nic se zase neděje,“ dodal.

Majitel zuboženého stáda si ale žádný problém nepřipouští. „Měl jsem tu kontrolu a všechno je v pohodě,“ prohlásil. Místní se ale nechtějí vzdát. Chystají se zalarmovat i hygieniky. „Jsou tam už dva metry hnoje. Bojíme se, aby se nám to nedostalo do vody ve studnách,“ řekl místostarosta.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

b.r.s.a ( 15. dubna 2013 12:30 )

Vymýtit je sice tvrdý Y,ale svatá pravda.Někdo by jim měl už nakopat pr..d..el...e nebo je spíš nechat jako ty krávy.Tak bych to udělal já.

b.r.s.a ( 15. dubna 2013 12:29 )

opr,jsou silnější . Ale akorát dodám,steaky jim chutnaj,co???

b.r.s.a ( 15. dubna 2013 12:27 )

Když potřeby peněz našich ""vyvolených"" je silnější .

rudyptak48 ( 15. dubna 2013 12:27 )

Potom se nedivme, odkud pochází nemoc šílených krav.

b.r.s.a ( 15. dubna 2013 12:26 )

Jooooooo ,ale to byli ty ""***"" komunistický Dneska vtloukaj mladejm jaký to jsou a hlavně byli parchanti atd...Proč jim taky neukážou co fungovalo ? Proč se vracejí tam,kde to bylo zavedený : učňáky ,maturity atd..... ?????????? Vždyť tady komunisti přes dvacet let nevládnou a kde jsme????? Máme ale demokracii - nějaká kráva sem nebo tam ,je to hnus hnusnej.

Zobrazit celou diskusi