Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Obraz totální zkázy: Fotky českého města West, které zničil výbuch, PŘED a PO

Autor: šim - 
19. dubna 2013
11:58

Obraz totální zkázy. Co byly domy, jsou jen hromady třísek, z aut jsou nepojízdné ohořelé vraky, nespočet rodin přišlo o střechu nad hlavou. Tak vypadá po ničivém výbuchu české městečko West v americkém Texasu, které včera zničila obrovská exploze továrny na hnojiva.

Zatím 14 potvrzených obětí, včetně čtyř zdravotníků, desítky pohřešovaných, téměř 200 zraněných. Do je dosavadní bilance čtvrteční ničivé exploze v texaské vesnici West, jejíž obyvatele ze dvou třetin tvoří lidé s českými kořeny.

Starosta města Tommy Muska vyslovil obavu, že počty obětí, jejichž přesné číslo se záchranáři neodvažují sdělit, se mohou ještě zvýšit. Nyní se podle jeho informací pohřešuje nejméně 40 osob.

Téměř třítisícové město bylo téměř srovnáno se zemí. Obrovská exploze byla seizmografy zaznamenána jako exploze o síle 2,1 Rychterovy škály.

Malé krámky poničené explozí Malé krámky poničené explozí | Google, Reuters, ČTK

Obrázky těsně po výbuchu připomínaly válečnou zónu. Když byly uhašeny všechny požáry, sedl prach a rozednilo se, vypadala vesnice jako město duchů.

Řadovka s padesáti byty byla téměř srovnána se zemí Řadovka s padesáti byty byla téměř srovnána se zemí | Google, Reuters, ČTK

„V okruhu pěti bloků není stopa po živém tvoru,“ oznámil zdrceně starosta Muska. Všechno bylo srovnáno se zemí. Řadovka s 50 byty, která stála nejblíže továrně, připomíná hromadu třísek. Blízkou školku a domov důchodců, který obývalo 133 seniorů, zcela zničil požár.

fandamilan ( 19. dubna 2013 19:52 )

Další suprpodívaná.Kdoví kolik skutečných čechů v zemi a městě ře jim tak.žilo.Do

tondapraha ( 19. dubna 2013 17:12 )

Který vul přišel nato,že to bylo české město v americe??Blesk má užasné redaktory!!!

turan ( 19. dubna 2013 16:07 )

Bratia vy ste pašáci!Už kradete aj celé mesta dokonca až z Ameriky!

anka ( 19. dubna 2013 14:49 )

chudaci lidi

khubicek ( 19. dubna 2013 13:41 )

proc furt pisete ceske mesto?? fakt jak banda dementu...

Zobrazit celou diskusi