Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strach z diktátora Kima: USA odložily test balistické střely

Autor: ČTK, mokk - 
7. dubna 2013
10:19

Americké ministerstvo se raději rozhodlo, že odloží test balistické střely. Obává se totiž, že by zkoušení mohlo vyvolat ještě větší krizi mezi Severní Koreou a USA.

Americké ministerstvo obrany odložilo dlouho plánovaný test mezikontinentální balistické střely střely, který se měl na základně amerických vzdušných sil Vandenberg v Kalifornii uskutečnit příští týden. V sobotu sdělil nejmenovaný vysoce postavený zdroj z prostředí amerických branných složek.

Ministr obrany Chuck Hagel se prý rozhodl zkušební vypuštění balistické rakety Minuteman III odložit na příští měsíc kvůli obavám, že by nyní v době rostoucího napětí na Korejském poloostrově mohlo být nesprávně vyloženo a mohlo tak zhoršit současnou krizi.    
    

"Je to logický, obezřetný a zodpovědný postup," sdělil k neobvyklému preventivnímu opatření Washingtonu nejmenovaný vysoce postavený činitel americké obrany.

Severní Korea při dalším stupňování války nervů proti Jihokorejcům a Američanům v pátek instalovala dvě rakety na mobilní odpalovací zařízení a vybídla zahraniční diplomaty k evakuaci z Pchjongjangu kvůli válečné hrozbě.    

Izolovaný komunistický režim již dříve pohrozil preventivním jaderným útokem na Spojené státy a zamířil rakety a dělostřelectvo na vojenské základny USA. V pátek Pchjongjang doporučil evakuaci zaměstnanců zahraničních velvyslanectví v severokorejské metropoli, protože od středy prý nebude schopen zajistit jejich bezpečnosti.

namoroman ( 7. dubna 2013 19:45 )

Ty už máš zase "nakoupeno"

namoroman ( 7. dubna 2013 19:43 )

Od tebe jsem nečetl nic...nic...nic... Ani to houno pr.de

reggina ( 7. dubna 2013 19:36 )

To vime, ale nic s tim nenadelame

hofihofi ( 7. dubna 2013 18:31 )

Skoda prázdného nosice, zabijou dve mouchy jednou ranou, prubnou to a ještě to něco ponese.

hofihofi ( 7. dubna 2013 18:29 )

Podobne se jmenuje bytyskaf

Zobrazit celou diskusi