Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Severokorejská armáda: Dostali jsme zelenou k jadernému útoku!

Autor: ČTK, kla - 
3. dubna 2013
22:56

Severokorejská armáda oznámila, že dostala "zelenou" k případnému jadernému útoku proti Spojeným státům. KLDR tak stupňuje napětí na Korejském poloostrově, které v posledních týdnech dosáhlo nejvyšší úrovně od roku 2010.


"Washington byl oficiálně informován, že eskalující americká nepřátelská politika a "lehkovážné" hrozby budou odraženy prostředky menšího, lehčího a diverzifikovaného jaderného úderu", cituje severokorejská agentura KSNA z prohlášení generálního štábu severokorejské armády.

Napětí v oblasti je nejvyšší od roku 2010, kdy Severní Korea ostřelovala jeden jihokorejský ostrov, na němž zabila čtyři osoby. Pchjongjang po březnové jaderné zkoušce už pohrozil totální válkou i jaderným a raketovým útokem a vypověděl všechny dohody o neútočení s Jižní Koreou i příměří z roku 1953.

Americký ministr zahraničí John Kerry v úterý prohlásil, že Spojené státy neakceptují severokorejskou válečnou rétoriku a jsou připraveny bránit sebe i Jižní Koreu před případnou agresí Pchjongjangu.

Neviditelné bombardéry

Tento týden USA krátce vyslaly k jihozápadnímu pobřeží Korejského poloostrova dva torpédoborce. Dnes Washington oznámil, že brzy vyšle protiraketový systém na ostrov Guam, aby ho bránil před Severní Koreou. OSN i USA samostatně proti KLDR zpřísnily po atomovém testu ekonomické sankce. Američané s Jižní Koreou vedou dvouměsíční vojenská cvičení a poslaly demonstrativně na poloostrov svoje "neviditelné" bombardéry a stíhačky.

vrtajzub ( 4. dubna 2013 16:00 )

súhlas

vrtajzub ( 4. dubna 2013 15:59 )

keep smiling -

12356 ( 4. dubna 2013 14:20 )

Za co mne dekujes idiote? Ja jsem se te ptala na tvoje zdravi??? Nefandi si kaspare.

12356 ( 4. dubna 2013 12:24 )

Ja si myslim pgga, ze je naprosto zbytecne sem neco psat. Pod takove clanky se chodi vyblit obvykle pitomci, kteri maji vymyty mozek socialistickym skolstvim a tu nenavist maji zazranou pod kuzi jak starou spinu. A nejvetsi odbornici na zahranicni politiku USA, jsou byvale soudruzky z poulicnich vyboru a byvali soudruzi, kteri slouzili v Lidovych milicich.

12356 ( 4. dubna 2013 12:00 )

Davej si prde bacha at ti v tom spravedlivem rozhorceni nepraskne zilka...skytnes, prdnes a budes to mit za sebou,tvrdoline

Zobrazit celou diskusi