Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Internet si střílí z Kima juniora: KLDR však vyzývá zahraniční ambasády k evakuaci!

Autor: simao, ČTK - 
5. dubna 2013
17:18

Neustálé výhrůžky severokorejského režimu se staly na internetu terčem vtípků. Hackeři dokonce napadli oficiální účty KLDR na sociálních sítích a umístili na ně třeba fotku, dělající z vůdce Kim Čong-una prasátko. Komunistická země však s varováním nekončí. A vyzvala zahraniční velvyslanectví k evakuaci!

Je mu kolem třiceti let a stejně jako jeho zesnulý otec Kim Čong-il chřestí jadernými zbraněmi a nešetří útočnými výhrůžkami, namířenými proti USA a Jižní Koreji. Nevyzpytatelný severokorejský vůdce Kim Čong-un však nevzbuzuje jen strach a obavy, ale i posměch. Podle odborníků si navíc zahrává s ohněm - a i přes stupňování výhrůžek analytici tvrdí, že válečný konflikt nevyvolá. Přestou jsou mnozí raději na pozoru.

Internet se nebojí, ale baví

Hrozby válkou a jadernými zbraněmi však již řadě lidí přijdou jako monotónní písnička bez konce. Navzdory tomu, že severokorejská armáda ohlásila, že dostala "zelenou" k případnému jadernému útoku.

A tak se na adresu korejského režimu objevuje víc a víc vtípků. Terčem útoku se staly i oficiální účty KLDR na sociálních sítích. Hnutí Anonymous umístilo na Flickr obrázek, na němž má vůdce Kim Čong-un přidělaný prasečí rypáček a na rozhalené hrudi myšáka Mickeyho.

Text pod obrázkem hlásí jasné obvinění: "Ohrožování světového míru interkontinentálními balistickými raketami a jadernými zbraněmi - plýtvání penězi, zatímco jeho lidé hladoví k smrti." Severní Korea přitom obvykle využívá sociální sítě k opěvování svého systému a vůdce, a také k přeposílání komentářů oficiální tiskové agentury KCNA.

Stupňování výhrůžek

Problémy s Koreou se přitom stupňují od 7. března, kdy Rada bezpečnosti OSN zpřísnila sankce vůči KLDR za její únorový jaderný test. Od té doby přichází téměř každý den ze Severní Koreje nová a nová varování.

KLDR již vypověděla dohody o neútočení s Jižní Koreou, Kim prý uvedl vojáky v předních liniích do "stavu maximální pohotovosti" a v reakci na přelet dvou amerických "neviditelných" bombardérů nad Korejským poloostrovem oznámil, že "nadešel čas zúčtovat s americkými imperialisty".

Útok na 10. dubna? KLDR radí vyklidit ambasády

Poslední varování pak přišlo dnes. KLDR doporučila zahraničním ambasádám ve své zemi evakuaci. Podle českého velvyslance v Pchjongjangu Dušana Štraucha obdržel doporučení k evakuaci i personál české ambasády.

KLDR prý dala najevo, že "v případě konfliktu není schopna po 10. dubnu zaručit bezpečnost zahraničních velvyslanectví a mezinárodních organizací na svém území". A tak se spekuluje o tom, že právě desátého Kim Čong-un "něco" chystá...

12356 ( 8. dubna 2013 18:57 )

Ty pitomce a on se nekde ondra1974 ve svem prispevku zminoval, ze tu basen slozil. Ty jsi fakt namoroman takovej myslenkove nedotcenej, co?

12356 ( 8. dubna 2013 18:54 )

Poteseni bude na me strane retarde, kterej patla dohromady Malviny a Seychely, to nebude zadny problem

12356 ( 8. dubna 2013 18:53 )

Jestli je de nekdo ***ani dira, tak jsi to v prvni rade ty kobyla1. Zbabeli pitomci, kteri pro svoji nevzdelanost a vrozenou retardaci nedokazi argumentovat, tak se zacinaji houfovat do skupinek

12356 ( 8. dubna 2013 18:48 )

j bych preferovala kdyb ses sel obesit zdechla konino ty. Svoji blbosti zde sice exelujes, ale zase na takoveho debila jako je namoroman nemas, to ti zase uprimne musim priznat

kekz124 ( 7. dubna 2013 15:25 )

Nehovorim ze s. korea je je dobra ale i tak su americania ty najhorsi nebyt americanov tak nie je vo svete taka kriza , nebyt americanov tak nie su v sucastnosti v moslimskych krajinach vojny pretoze ak americania nebojuju kôli rope (uzemiu) , tak sa staraju do vnutrostatnych zalezitosti inych statov !

Zobrazit celou diskusi