Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Evropě zabíjí nový vir, který se šíří z Arábie

Koronavir pod mikroskopem - ilustrační foto
Koronavir pod mikroskopem - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, šim - 
27. března 2013
11:55

V arabských zemích se objevil nový nebezpečný vir, který vyvolává onemocnění dýchacích cest podobně jako choroba SARS. V Mnichově nyní zemřel muž tímto virem nakažený. Muž přicestoval ze Spojených arabských emirátů.

Pacient byl do mnichovské nemocnice převezen 19. března z Abú Zabí. Třiasedmdesátiletý pacient byl ve vážném stavu a jeho šance na přežití byly nízké.

Tento koronavirus se poprvé objevil loni v září u pacienta v Saúdské Arábii. Nakažení trpí zápalem plic a v některých případech i selháními ledvin. Většina infikovaných cestovala do Kataru, Saúdské Arábie, Jordánska nebo Pákistánu.

Vědci si prozatím nejsou zcela jistí, jakým způsobem se nákaza na lidi přenáší. Nový koronavirus je podle všeho příbuzný jistého netopýřího viru. Vědci proto předpokládají, že přenašeči jsou netopýři, případně kozy či velbloudi. Potvrdilo se také, že nákaza se může šířit z jednoho člověka na druhého. V posledních týdnech zemřeli v Británii na tuto chorobu dva lidé, kteří se podle všeho nakazili od příbuzných.
 
Počet celosvětově potvrzených případů nákazy lidí tímto koronavirem, který nové onemocnění způsobuje, činí podle Světové zdravotnické organizace (WHO) 17, z toho 11 infikovaných zemřelo.

Co jsou koronaviry

Koronaviry vyvolávají celou řadu nemocí od běžného nachlazení po SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome - Syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest). Šíří se kapénkami při kýchání. Při epidemii SARS v roce 2002 se nakazilo asi 8000 lidí. Zhruba desetina z nich zemřela.

jana999 ( 27. března 2013 14:00 )

pročpak blesk neotevřel diskuzi k těm romům, co se jeli obohacovat do británie dětičkami, že by strach, aby se neprovalilo, že u nás strčí děcka do děcáku ale dávky na ně pobírají dál, no ti britové, to jsou ale rasisti co?

krupan10 ( 27. března 2013 13:40 )

bylo by dobrý ho rozšířit v parlamentu

zasejedna ( 27. března 2013 13:35 )

alex0800 ( 27. března 2013 12:23 )

Že by to byl zase jeden z nástrojů NWO..? Georgia Stones přeci mluví o populaci maximálně 0,5MLD lidí.. Tedy jich ještě hodně musí zabít rakovinou, léky, hladomorem i toxicitou prostředí WHO a její úžasné vakcíny již pomohli plánu nad rámec.. A GMO jsou také mňamka, díky které se třetí generace savců již není schopná množit.. Proč tyto vědecké studie již nejsou zmiňovány těmito médii a předkládány veřejnosti ve velkém? Protože Vám neřeknou, že Vás úmyslně vyvražďují.. Zato Vám sdělí, že do deseti let bude rakovina zabíjet každého třetího obyvatele Už chápete tu srandu, co s námi dělají? Nepodléhejte propagandě a hledejte informace vlastní cestou!! Dobrý začátek jsou reformy.cz ;-)

Zobrazit celou diskusi