Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C

Nákladná péče o syna je dostala na dno: Nemají peníze na pohřeb Kevina (†11)

Autor: Zbyněk Schnapka, mokk - 
21. března 2013
06:00

Až do bídy dohnala rodinu péče o těžce nemocného syna Kevina (†11). Andrea a Patrik Korovi pracují jako dělníci ve sklárně. Kevin jim onemocněl rakovinou a zemřel.

Protože žili v bytě plném plísně, hledali pro syna zdravější prostředí. Posledních 20 tisíc dali na kauci za pronájem nového bytu. Jenže chlapec zemřel. Rodiče teď nemají ani peníze na pohřeb.

Do Čech se Korovi přistěhovali ze Slovenska. Našli si práci a šetřili na domek. Radost jim dělali i dva synové Kevin a Dominik (13). Protože nesehnali nic jiného, bydleli provizorně v plesnivém bytě.

Krutá rána

Před rokem rodinu postihla krutá rána. U Kevina lékaři našli rakovinu. „Bolela ho ruka a rameno mu oteklo. Řekli, že když mu ruku uříznou, tak se kluk uzdraví,“ vzpomíná maminka Andrea. Jenže rakovina postoupila a chlapec musel dvakrát na operaci plic. „Věřili jsme, že to zvládne. Měl chuť do života a těšil se, jak bude s kamarády blbnout, až se uzdraví,“ říká tatínek Patrik. Osud tomu ale nechtěl.

Poslední přání

„Kevina začala bolet i druhá ruka a hrozivě mu otekla. Amputaci lékaři zvažovali, ale pak nám ho dali domů a řekli, ať mu splníme vše, co si bude přát,“ pláče maminka Andrea. Kevin si moc přál bydlet v novém. „Poslední našetřené peníze jsme tak dali na kauci za pronájem a přestěhovali se. Kluk byl šťastný, v novém se mu lépe dýchalo i spalo,“ zničeně dodává tatínek Patrik. Po pár dnech ale Patrik svůj boj prohrál. Rodiče teď ani nemají peníze, aby mohli syna důstojně pohřbít…