V současné době leží Vladimír Čech v pražské motolské nemocnici. Přivedla ho sem ale jiná nemoc: těžký zápal plic. Vzhledem k tomu, že je populární »milionář« už tak velice oslabený, volili lékaři nepřetržitou nemocniční péči. Při Lynchově syndromu napadá tělo spousta nádorů, které nejčastěji útočí na tlusté střevo a mohou způsobit rakovinu.

Jako lunt

Starosti o Čecha propukly už loni v červnu při tradičním Královském průvodu z Hradčan na Karlštejn. Herec, který představoval Otce vlasti, všechny šokoval tím, jak špatně vypadal. Výrazně pohublý a unavený se usadil do kočáru, zatímco v předchozích ročnících seděl jako správný vladař na koni. „Pan Čech vynechává jízdu na koni ze zdravotních důvodů,“ potvrdil Blesku jeden z organizátorů.

Nemůže hrát

Sám herec se o své nemoci vůbec nechtěl bavit. „Nic mi není, děkuji,“ odpověděl lakonicky na dotaz. Jeho kolegové jsou ale sdílnější. Zdravotní stav Vladimíra jim dělá starosti. Zejména těm, kteří s ním chystají na 16. března v pražském Divadle Rokoko premiéru hry Věštkyně, vraždy a jasnovidci. „Je jasné, že Vláďa premču hrát nebude. Vezme to za něj Vláďa Marek,“ potvrdil Blesku jeden z herců.
Už na počátku letošního roku se kvůli hercově nemoci rušilo ve Východočeském divadle v Pardubicích Volání sirén s Vladimírem Čechem.

Dědictví po otci?

Otec Vladimír Čech zemřel na Štědrý den 1990, posledních deset let už ze zdravotních důvodů nemohl hrát. Matka hlasatelka Heda oslaví v létě 85. narozeniny. Nemoc je bohužel dědičná a hrozí tak i dalším potomkům »milionáře«.

Fotogalerie
7 fotografií