Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Jaro zasypalo silnice sněhem! Řidič u Olomouce narazil do mostu a uhořel

Autor: simao, ČTK - 
19. března 2013
07:48

Vydatné noční sněžení, místy se tvořící ledovka a také ranní rozbředlý sníh, to vše opět zkomplikovalo dopravu na českých silnicích. Smrtelnou nehodu osobního auta pak hlásí policisté z Olomouckého kraje a další desítky dopravních komplikací z řady území Česka.

K popadaným stromům a drátům elektrického vedení museli v noci vyjíždět častokrát hasiči v Olomouckém kraji. A časně ráno pak bohužel i ke smrtelné nehodě.

Smrtelná nehoda na Olomoucku

Řidič osobního auta zemřel před čtvrtou hodinou po nárazu do pilířového sloupu jednoho z mostů na rychlostní komunikaci u Velké Bystřice. Auto začalo po nárazu hořet. Oheň hasiči zlikvidovali, muži už ale pomoci nemohli.

"Náraz byl velmi silný, osobní vozidlo bylo zcela destruováno a rovněž došlo k jeho vznícení. Uvnitř ve vozidle bohužel zůstal zaklíněn řidič automobilu," potvrdil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Nehoda má pravděpodobně souvislost s počasím. Stejně jako desítky dalších.

K dalšímu "smrťáku" pak došlo na dálnici D1 u Humpolce, kde se ráno srazil kamion s osobním automobilem. Jeden člověk při nehodě zemřel, v místě se začala tvořit dlouhá kolona.

Drama v Praze: Hromadná nehoda sanitky a tří aut

Problémy v dopravě sužují i Prahy. V ulici Náchodská došlo ke hromadné nehodě sanitky a tří osobních vozidel. V Jirnech u Prahy pak došlo k čelnímu střetu autobusu a osobního auta.  

Sněžit bude i během dne. Přidá se i déšť

Sněžilo však nejvíce v severovýchodních Čechách, a pak právě na Olomoucku a v Jihomoravském kraji. Nejvíce napadlo až 40 centimetrů sněhu! Od jihozápadu však postupně sníh vystřídal déšť a déšť se sněhem. 

Kvůli sněžení pak silničáři v Libereckém kraji zavřeli pro nákladní dopravu silnici I/10 od Tanvaldu na česko-polskou hranici. Stejně jako jinde, i zde silničáři doporučují velmi opatrnou jízdu.

Podle meteorologů by sněžit mělo i přes den, teploty vystoupají maximálně na plus tři stupně Celsia, na horách budou pod nulou po celý den. 

212809 ( 19. března 2013 13:23 )

Pro "takytaky" - Ty jsi asi hóóódnĕ velkej blb, co? Tenhle fór už je dost vyčpĕlej a ani ho neumíš. Když už tak "na Můstku 4 cm a u Muzea 5". A víš vůbec, kde Praha je? Zdraví pražanda z Můstku.

takytaky ( 19. března 2013 11:55 )

Počítám, že "v Praze 3 cm sněhu a u Muzea aspoň štyry"!

petice13032013 ( 19. března 2013 11:49 )

 http://www.petice24.com/nechceme_fotbalovou_ligu_se_slovaky

vilaamalka ( 19. března 2013 11:10 )

Hurá na lyže.

krupan10 ( 19. března 2013 10:16 )

škoda, že nenarazil do II. piliře důchodové reformy. To mohl žít, protože ten je celý z ho.ven

Zobrazit celou diskusi