Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie na D1: Řidič zahynul na výročí dálniční hromadné nehody

Autor: čad, ljšk - 
19. března 2013
12:18

Nedaleko od děsivého dějství hromadné dopravní nehody na D1, vyhasl v úterý přesně po pěti letech život mladého řidiče (32) ze středních Čech.

"Také tehdy nečekaně napadlo v této oblasti velké množství sněhu," vzpomínal jeden z dopravních policistů. Na zasněženém dálničním přivaděči k D1 nedaleko Humpolce se tentokrát střetla Škoda Octavia s běloruským kamionem.

"Jednalo se pravděpodobně o boční střet. Vypadá to, že řidič osobního vozidla musel dostat smyk a bokem najel do v protisměru jedoucího kamionu," zdůraznil jeden ze zasahujících hasičů. Kamion vozidlo odmrštil mimo vozovku. Mrtvého řidiče museli ze zdemolované kabiny hasiči vyprostit speciální technikou.

"Zda bylo na vinně počasí, to na místě zatím vyšetřují kriminalisté," informovala Blesk mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

abc88 ( 19. března 2013 13:42 )

Počasí nikdy nebývá na vině, ale je to vždy člověk, kdo konkrétní nehodu zaviní. A to platí i pro případy, kdy redaktoři Blesku neznají pravopis a napíší "na vinně". Možná jsou podobné dovednosti základním kvalifikačním předpokladem práce pro některá média, nevím...

bobotk ( 19. března 2013 13:42 )

Na vinně nebylo asi nic, takové slovo neznám.

Zobrazit celou diskusi