Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dosluhující prezident Klaus se loučil jazzem, přišly mu poděkovat i celebrity

Autor: shp, ČTK - 
3. března 2013
21:10

Václav Klaus končí po 10 letech ve své funkci 7. Března. Již dnes se ale rozhodl rozloučit ve velkém stylu. Na hudební akci Díky nejen za jazz dorazila spousta známých osobností.

Rozloučit se s prezidentem Václavem Klausem a poděkovat mu přišly dnes na slavnostní večer na Pražském hradě osobnosti české kultury i politiky, jeho dlouholetí přátelé a spolupracovníci. Pozvánku na koncert nazvaný Díky nejen za jazz, pane prezidente dostalo 800 lidí.

Janžurové bude smutno

„Přišla jsem se rozloučit, od revolučních let to byl můj favorit v politice, velice jsem obdivovala jeho myšlení,“ řekla herečka Iva Janžurová. Přiznala, že přichází dnes s trochou smutku z loučení. Prý to i Klausovi napsala pro případ, že by se s ním dnes osobně nesešla. Herečka Hana Maciuchová řekla, že se přišla rozloučit a poděkovat Václavu Klausovi. "Byl pro mě velmi zajímavý prezident," řekla.

Směšná žaloba za amnestii

Mezi hosty byla také zpěvačka Eva Pilarová, výtvarník Adolf Born nebo režisér Jakub Jakubisko s manželkou Deanou Horváthovou. Hudebník Aleš Brichta řekl, že Klause považuje za jednu z nejvýznamnějších osobností po roce 1989. Na koncert přišel, aby mu poděkoval. Prohlásil také, že mu připadá směšné, že někdo chce prezidenta žalovat za velezradu, a to kvůli amnestii, která patří k výkonu jeho funkce. „Za deset let ve funkci udělal toho strašně moc,“ řekl.

mirek7212 ( 6. března 2013 09:17 )

jj

autentickej ( 4. března 2013 18:19 )

Počůvajte chalani, aký je vlastne ten váš prezident? Chodí pěkně voblečenej, dycky v kravatě, hýždě mu obepínaj nový gatě. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Na tváři má úsměv, chová se vlídně, pracuje klidně i osmkrát týdně. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Má hrozně rád lidi a rád jim poradí, takhle to vidí už od mládí. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Jaký je však v soukromí, to ví jen jeho pes. Jaký je však v soukromí, to ví jen jeho pes. Jaký je však v soukromí, to ví jen jeho pes. A von snad psa ani nemá. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Nikdy není naštvaný, ani rozčilený, bez rozdílů nahlíží na muže i ženy. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Do hospody nechodí a nemluví sprostě, drží se svého úřadu, prostě. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Všem nám dobře rozumí, i když sám je jiný, vychovává nás jak dcery a syny. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Jaký je však v soukromí, to ví jen jeho pes. Jaký je však v soukromí, to ví jen jeho pes. Jaký je však v soukromí, to ví jen jeho pes. A von snad psa ani nemá. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo, prezident je buzna. Ajo, ajo.

decathlonova-matka ( 4. března 2013 17:36 )

přišli zase ti samí, co podepisovali Antichartu

marmat ( 4. března 2013 13:34 )

NEZVLÁDNUTÝ ODCHOD ZE SCÉNY - na 100%

marmat ( 4. března 2013 13:31 )

Zobrazit celou diskusi