Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman kritizuje amnestii: Omilostnila neschopnost soudců a státních zástupců

Autor: ČTK, mok - 
2. března 2013
22:39

Amnestie vyhlášená Václavem Klausem způsobila pořádný rozruch. A nesouhlasí s ní ani nově zvolený prezident Miloš Zeman, podle něj se jedná jen o omilostnění neschopnosti soudců a státních zástupců. A co na to Klaus?

Nově zvolený prezident Miloš Zeman se opět ostře vyjádřil proti amnestii vyhlášenou Václavem Klausem. Po přečtení článku 2 ze sborníku textů Spor o amnestii se vyjádřil takto: "Dokonce je tam v jednom z komentářů použit výraz demaskování této neschopnosti nebo pomalosti. Já bych bohužel řekl, že amnestii a zejména její článek dvě pokládám za generální pardon neschopnosti soudců a státních zástupců. Nikoli tedy demaskování této neschopnosti, ale naopak jisté omilostnění této neschopnosti," řekl Zeman v sobotu. 

Amnestie Klausovi přitížila

Klaus v rozhovoru pro dnešní Právo řekl, že autorem amnestie je on sám. O rozsahu amnestie se radil s nejbližšími spolupracovníky a vyžádal si i odhad ministerstva, kolika lidí se dotkne. "Nevidím to tak špatně," řekl k negativním reakcím veřejnosti na novoroční pardon. Klaus ale připustil, že kdyby amnestii nevyhlásil, měl by život snadnější.

 

nautilus ( 15. března 2013 10:06 )

Popis zlodějny století v Česku naleznete na uvedené adrese. http://atanova-zasuvka.blog.cz/1011/byl-jsem-svedkem-kradeze-stoleti-1-dil

marmat ( 4. března 2013 22:44 )

OMILOSTNILA i KOMPLETNÍ ZKORUMPOVANOST SOUDNICTVÍ ...... A bombónek Václava od VK bylo doporučení VESECKÉ na post vrchní státní zástupkyně....!!! Tomu se říká VRCHOL AROGANCE ! Ale to zní dnes po verdiktu senátu spíš jako VRCHOL ROZKOŠE pro nás "obyčejné".

enriko ( 4. března 2013 16:13 )

O tom rozumu jsi přesvědčil všechny, "vipadá".

ssixx ( 4. března 2013 12:50 )

Zeman má 1000% pravdu! Amnestií jako by se tunelVenca podepsal pod jeho veškeré vládnutí! Takhle vše řídil a podle toho to tu tak vipadá, narcis zk-rvenej! Jo hold každý používá rozum takový, jaký má! O tom ten zloděj přesvědčil vostudou svou celý svět!!!

enriko ( 4. března 2013 11:58 )

Zničující vliv bude mít hlavně na její kapsu. Vždyť se vpohodě 10 roků živila a ještě deset mohla jen klienty H-systému. Tahala z nich peníze, které jí stačily k pohodlnému žití. Teď bude muset shánět nové klienty. Nedivím se, že je naštvaná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa