Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nečas se čertí kvůli žalobě na prezidenta: Je to ubohé!, vzkazuje Senátorům

Premiér Nečas se zlobí na Senátory, kteří se přidali k žalobě na prezidenta
Premiér Nečas se zlobí na Senátory, kteří se přidali k žalobě na prezidenta  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ČTK, psch - 
27. února 2013
16:01

Premiér Petr nečas se ve středu opřel do Senátorů, kteří podpořili žalobu Karla Janečka na prezidenta Václava Klause kvůli novoroční amnestii pro velezradu. „Hanba jim,“ řekl na jejich adresu.

Nečas řekl, že za více, než dvacet let svého působení v politice nezažil tak nízkou "lidskou a politickou ubohost". "Stydím se za ně. Hanba jim," prohlásil Nečas před novináři po jednání vlády.

Senátoři chtějí Klause žalovat kromě jiného kvůli novoroční amnestii a otálení s podpisem doplňku lisabonské smlouvy či dodatku k Evropské sociální chartě.

Návrh žaloby na Klause, kterému skončí funkční období 7. března, podepsalo 28 senátorů. Mimořádná schůze, na níž by měl Senát rozhodnout, zda žalobu Ústavnímu soudu podá, nebo ne, by se podle neoficiálních informací mohla konat v pondělí.

Klaus, kterému funkční období končí 7. března, tedy příští týden ve čtvrtek, dnes v Bratislavě postup senátorů označil za politické hrátky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

karel050860 ( 15. března 2013 07:09 )

Potvrzeno: Novinářské spekulace o neprůhledném financování Věcí veřejných jsou nepravdivé!

tondapraha ( 4. března 2013 16:41 )

Nečas by se měl stydět,sám za sebe.Vždyt ten paskvil,podepsal také.Nečas je bezvýznamná figurka,kterou hýbe Kalousek.Už aby byli nové volby.Tose ODS bude divit,jak spadnou do stoky.

doktorka6 ( 28. února 2013 20:06 )

Pan Nečas se o pana klause bát nemusí, ona je Amerika daleko a tam takovou kapacitu rádi zaměstnají. ======================================

marmat ( 28. února 2013 12:48 )

EMOCE VELKÉ - a naštěstí konečně světová ostuda VK (pero v Chile byla rozcvička pro ZVIDITELNÉNÍ) !!! Velká pro oba "samožery"- snad se pak konečně dozvíme, kdo amnestii připravil, proč se bez projednání ve vládě připodepsal VESELE a RYCHLE náš premiér a hlavně vzkaz do světa, že už nejsme žádné ovce z totality posunuté ohradou až na jateční porážku

prycsvladou ( 28. února 2013 08:39 )

to brýlaté prase by mělo držet rypák -vždyt on to podepsal a je stejné hovado jako klaus

Zobrazit celou diskusi