Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž sbíral odpad, v něm pak uhořel

Šest hasičských jednotek bojovalo od půlnoci s plameny domu v Jimramově.
Šest hasičských jednotek bojovalo od půlnoci s plameny domu v Jimramově.  (Autor: Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
22. února 2013
17:56

Šest hasičských jednotek bojovalo od půlnoci s plameny domu v Jimramově na Žďársku. Nad ránem hasiči v jednom z pokojů objevili tělo muže (52).

Požár vznikl v jednopatrovém rodinném domě, kde plameny zachvátily množství papírového odpadu, který majitel roky shromažďoval v chodbách a místnostech objektu.

V době příjezdu jednotek už byl dům v plamenech. Na likvidaci požáru jsme okamžitě nasadili několik vodních proudů,“ informovala Blesk mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. „Byl to bordelář, odpadem zatarasil v domě úplně všechno. Tohle se dalo čekat. Hasiči se tam ani nemohli kvůli tomu hořícímu nepořádku dostat,“ neodpustila si poznámku, žena ze sousedství, která celé ohnivé drama pozorovala přímo z ulice.

Tělo majitele domu objevili v prvním patře hasiči krátce po páté hodině. Muži už nikdo nedokázal pomoci. „Je to první oběť požáru v letošním roce na Vysočině,“ bilancovala neštěstí mluvčí hasičů. Vzniklá škoda byla vyčíslena na zhruba 1,5 milionu korun. Na místě s požárem bojovalo celkem osm cisternových stříkaček.

peterwilliams ( 23. února 2013 05:53 )

no jasně tak zaprasečil všechno..spíš to byl dement

peterwilliams ( 22. února 2013 18:41 )

co je za debilky co sbírají odpadky do bytů a domů...dobře mu tak kretenovi ..

Zobrazit celou diskusi