Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec Radimka (†5) a Adélky (†2) řval na vraha: Ty hajzle, zabil jsi nám děti!

Autor: Slávka Červená - 
21. února 2013
11:38

Svět se s nedělním výbuchem domu zhroutil manželům Ondřeji (31) a Andree (29) Konvičkovým. Přišli o dvě krásné děti. O Adélku (†2) a Radimka (†5). „Ať se ten hajzl smaží v pekle,“ se slzami v očích vzkazoval na adresu masového vraha tatínek dětí.

Stále se vrací v myšlenkách do toho hrozného rána. Po mohutném ohlušujícím výbuchu prý nastala v domě panika. Ondřej Konvička se v prvním okamžiku přesvědčil, zda žije manželka, šel hledat děti. Ale marně... Pak bosý, jen v trenýrkách, vyběhl na chodbu.  

Hořící vrah

„Najednou se vynořil  Antonín B., kráčel jako Rambo proti mně a hořel. Křičel jsem na něho: Ty hajzle, zabil jsi nám děti! On se smál a řval: Neměli jste si se mnou nic začínat! Tento okamžik mi zůstane do smrti v paměti. Pořád budu vidět ten jeho ksicht. Byl to výjev jako z hororu,“ svěřil se. Otec dětí přiznal, že z něj měl strach. „Vzal jsem plotnu ze stěny a šel proti němu. On se už ale jen klepal,“ dodal.

Děti nenašel

Pak znovu vběhl do bytu. Plazil se šest metrů pod zřícenými panely. „Pořád jsem hledal děti. Tahal jsem nožičky, ale byly pod těžkým panelem. Ležela tam ale sousedova  Adélka (†11). Naše děti byly už někde hluboko dole, propadly se, což jsem nevmínal,“ pokračoval muž plný zoufalství.

Podle jeho slov měl útočník všechno promyšlené a nachystané tak, aby tam všichni zemřeli. Jeho žena viděla, že byly zablokované dveře, aby se nikdo nemohl dostat ven.

Sám se z ohnivého pekla zachránil skokem z balkonu. Dole ho chytali lidé. Nadýchal se zplodin, jinak vyvázl s lehčím zraněním. „Asi nás zachránila postel, která byla u nosné stěny,“ říká.

Děkujeme lidem

Děkují všem lidem, kteří s nimi soucítí a přispívají jim. „Potkávají nás, zdraví a dávají nám peníze. Jsme nesmírně vděčni. Jenže naše krásné, zdravé a i chytré děti nám nic nevrátí. Za co ty děti, proboha, mohly,“ ptal se.

Muž je stále ještě v šoku. Pořád vypráví o tom, že půl hodiny před výbuchem  Adélka za rodiči přišla a chtěla napít. Tatínek jí podal pití, uložil zpět do postýlky. Za několik desítek minut se dům a životy několika rodin zhroutily…


Fotografie Radimka a Adélky Blesku poskytla rodina a souhlasila s jejich zveřejněním.