Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Polenem umlátil studentku Radku (†26): Kvůli dluhům! Hrozí mu doživotí

U soudu v Táboře stanul muž, obviněný z vraždy šestadvacetileté Radky
U soudu v Táboře stanul muž, obviněný z vraždy šestadvacetileté Radky  (Autor: Facebook, ČTK)
Autor: simao, ČTK, hra - 
7. února 2013
13:58

Romanovi K. (46) hrozí až výjimečný trest - v říjnu 2012 totiž zabil Radku P. (†26), která si při studiu na vysoké škole přivydělávala ve finančnictví. Vraždil kvůli dluhům, studentce vzal z kabelky kolem 25 tisíc.

Radka P. byla usměvavá a pracovitá vysokoškolačka, která si při studiu na Jihočeské univerzitě přivydělávala jako finanční makléřka. Zastupovala společnost, poskytující půjčky. Tahle schůzka se jí však stala osudnou.

Několikrát ji praštil polenem do hlavy

Roman K. se totiž rozhodl řešit své finanční problémy značně drasticky. Pozval si Radku domů - do pronajatého domku ve Veselí nad Lužnicí, odkud jemu a jeho partnerce hrozilo vystěhování. "Znal jsem ji, vyřizoval jsem s ní dříve i jiné půjčky," vypověděl obžalovaný policii, proč se obrátil zrovna na Radku.

"Pozval ji domů, ale za vraty ji zezadu udeřil do hlavy polínkem, až se sesunula k zemi. Pak jí zasadil ještě čtyři další rány," popsala surový útok státní zástupkyně Anna Píchová.

"Nevěděl jsem, jestli u sebe bude mít peníze, ale majznul bych ji i tak," řekl dnes vrah u táborského krajského soudu, kam říjnový případ doputoval. Radka neměla šanci přežít. "Důsledkem ran do hlavy došlo k otoku a zhmoždění mozku, na jehož následky poškozená zemřela," dodala zástupkyně Píchová.

Po Radce pátral i její otčím: Ve vrahově domku dívku nenašel

Rozeběhlo se rozsáhlé policejní pátrání, které přivedlo vyšetřovatele i do domu Romana K., před kterým zůstalo zaparkované Radčino auto. Zpočátku však nebylo tělo dívky k nalezení. Vrah jej schoval do spacáku na půdu za hromadu harampádí.

Pohřešovanou vyrazil hledat i její otčím Bohumil L: "Když jsme jí u něj hledali, smál se. Ani mě nenapadlo, že by jí dokázal něco udělat. Byl tak sebejistý. Je to strašná bolest, pořád se to oživuje," řekl u soudu se slzami v očích.

Bolest ze zbytečné smrti Radky je obrovská. K přelíčení se dostavila i Radčina kolegyně a kamarádka Kateřina. Při pohledu na obžalovaného se rozbrečela a nebyla schopna vypovídat. Předseda senátu proto musel nechat muže na chvíli vyvést z místnosti.

A kamarádka mohla vypovídat: "Byly jsme spolu na obědě. Říkala, že jde na schůzku s klientem, který chce znovu půjčit peníze, přitom ale neplatí. Když mi pak odpoledne nebrala telefon, tušila jsem, že je zle," prozradila, jak radka strávila poslední hodiny života.

Hrozí mu doživotí

Když Romanův domek "pročesala" v říjnu policejní zásahovka, tělo nakonec objevila. Roman se k vraždě přiznal a vyplynulo najevo, že studentce sebral z kabelky pouze něco kolem 25 tisíc. Nyní mu za vraždu hrozí až trest doživotí. Líčení pokračuje v pátek, kdy patrně zazní rozsudek.

hofihofi ( 7. února 2013 16:07 )

No ta jeji profese se dat rici vyderacka, uroky a dalsi, s tim si zenske nemaji zacinat, koleduji si a nosit u sebe vetsi castky.....

deratizater ( 7. února 2013 15:38 )

Pracovala pro lichváře co odírají lidi z kůže a tak mi ji není vůbec líto.

joel ( 7. února 2013 14:42 )

Taky bych ho hned "majznul". Devitkou mezi oci, ten bachraty lidsky odpad.

zidoniusek ( 7. února 2013 14:20 )

Neboj magore,dostaneš 10.Takovou cenu má tady lidský život!!!!!

jerry ( 7. února 2013 14:19 )

Finanční poradkyni nebo pojišťovací poskytovatelku?

Zobrazit celou diskusi