Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Horor jako přes kopírák: Oba zaútočili na manželky, oba zapálili dům, oba se chtěli zabít

Brutální pokus o vraždu manželky, požár domu a podřezané žíly. Takovou spoušť po sobě před týdnem zanechal muž v hájovně v Ostrovci na Písecku.
Brutální pokus o vraždu manželky, požár domu a podřezané žíly. Takovou spoušť po sobě před týdnem zanechal muž v hájovně v Ostrovci na Písecku.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: hra, ua - 
9. února 2013
05:00

Brutální pokus o vraždu manželky, požár domu a podřezané žíly. Takovou spoušť po sobě před týdnem zanechal muž v hájovně v Ostrovci na Písecku. Tragédie je hrůznou kopií 2 roky starého případu z Nehasic na Žatecku, kde se zase manžel pokusil ženu upálit. Náhoda?

Obě tragédie se nápadně shodují. Manželé se rozhodli zbavit hrůzným způsobem svých manželek. Jeden ji chtěl upálit, druhý umlátit paličkou na maso a uškrtit. Oba zapálili dům, v němž jako rodina žili, oba si podřezali žíly. V duchu hesla Není už nic, nebude nikdo, ani já.

Chtěl ženu upálit

Marii (63) z Nehasic na Žatecku se v osudný den podařilo z domu hrůzy utéci na poslední chvíli. Manžel, s nímž strávila desítky let života, se ji pokusil zabít pomocí kanystru a plynové bomby. Polonahá, bosá běžela pro pomoc na druhý konec vesnice. Muž si mezitím v hořícím domě podřezal žíly a prohnal hlavu střelou z jateční pistole. „Bouchala na okno, byla celá popálená. Měla spálenou hruď a nohy. Řekla mi, že ji chtěl manžel upálit,“ uvedla tehdy maminka oběti.

Bil ji do hlavy paličkou

Také Karin (42) z Ostrovce utekla ze spárů běsnícího muže jen zázrakem. Manžel jí v kuchyni nečekaně zasadil několik ran do hlavy sekáčkem na maso a když se sesunula na zem, ještě ji škrtil. Naštěstí se jí podařilo utéct a ukrýt v sousední stodole. Manžel pak zapálil v ložnici nábytek a oblečení, podřezal si žíly a utekl do lesa. Těžce zraněná Karin v tu chvíli běžela pro pomoc do 1 km vzdálené vesnice. Zachránila ji žena, která se právě chystala jet do práce a zakrvácenou známou uviděla na silnici. Zatímco v prvním případě byla za vším žárlivost, případ z Ostrovce zatím není dořešen. „Žena je v nemocnici a policisté ji ještě nevyslechli. Proč k útoku došlo není jasné. Je možné, že za vším jsou osobní spory. Muž zůstává ve vazbě, čekáme na psychologické posudky znalců,“ řekla Blesku jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

V čem se oba případy shodují:

- oba se pokusili zabít manželky a pak sebe

- obě ženy vyvázly, podařilo se jim utéct

- oba muži si podřezali žíly, Antonín P. pak ale sebevraždu dokončil

- oba v domě založili požár

- obě tragédie se odehrály v malé obci

- obě rodiny měly dospělé nebo dospívající děti

- partneři se dobře znali, žili spolu desítky let

Psycholog:

Může se to stát každému! Podle psychologa se takové chování nedá předvídat a může se stát každému z nás. „Za tak mimořádně brutálním jednáním je buď psychická porucha, nebo vyvrcholení hluboké krize, či náhlý zkrat. Předvídat se to nedá, snad jen kromě vleklé psychické nemoci,“ řekl psycholog Rostislav Nesnídal. Podle jeho slov člověk nad tak destruktivním chováním ani nepřemýšlí. Prostě jen jde a chce se vším skoncovat, udělat tlustou čáru a stačí mu k tomu malý spouštěč. Třeba hádka. Pak není k zastavení. „Většina lidí, tak 99,9% má kontrolku, která vás zastaví. Muselo to být takové hnutí mysli, které ji odblokovalo. V praxi jsem měl i případ, kdy takto spálila mosty žena,“ řekl Nesnídal.

zaviracispendlik ( 9. února 2013 10:11 )

přijdou z práce, usnou s novinama, pak jdou do hospody a potom chtěj sex

zaviracispendlik ( 9. února 2013 10:09 )

u chlapů to je přece normální, ale ženská je vždy kur.....

prefikana ( 9. února 2013 05:53 )

a proc se zastavas chlapu? ty zenske pokud zahybaly, tak snad s chlapama, ne? takze odsuzuj take chlapy

prefikana ( 9. února 2013 05:51 )

pokud zanasely, tak k tomu mely dovod

prefikana ( 9. února 2013 05:50 )

Bohuzel jsou i takovi chlapi, kteri lezi cely zivot na gauci, cumi na telku, nehnou ani brvou a navic chteji su/kat kazdy den, jenze bez prace nejsou kolace!

Zobrazit celou diskusi