Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ohnivé peklo v Brazílii: V baru zemřelo přes 200 lidí!

Autor: ČTK, psch - 
27. ledna 2013
13:41

Klub narvaný k prasknutí, 2000 bavících se lidí. Když šli na párty, neměli ani nejmenší tušení, jak tragicky by jejich večer mohl skončit. Přes 200 lidí zemřelo, většina z nich se udusila kouřem nebo byla ušlapána.

Při požáru nočního klubu v jihobrazilském městě Santa Maria zemřelo v noci na dnešek pravděpodobně více než 200 lidí. Záchranáři identifikovali už 159 těl.

Požár vypukl v nočním podniku Kiss kolem 02:30 místního času (před půlnocí SEČ). V tu chvíli se tam bavilo asi 2000 lidí, hlavně mladých.

První informace hovoří o tom, že požár způsobila zábavní pyrotechnika, od které vzplála zvuková izolace. Většina obětí se zřejmě udusila kouřem, někteří lidé přišli o život i ve vzniklé tlačenici.

"Hasiči dělají, co je v jejich silách a pátrají po dalších obětech. Jejich přesný počet zatím nemůžeme říci. Většina lidí se udusila," řekl velitel hasičů Guido de Melo.

Mluvčí regionální vlády Marcelo Arigoni řekl rozhlasové stanici Radio Gaucha, že úřady zřídily improvizovanou márnici na místním sportovním stadionu. Mrtvé tam svážejí k identifikaci.

Santa Maria je třísettisícové město ve státě Rio Grande do Sul, který tvoří jižní cíp Brazílie.

deratizator ( 27. ledna 2013 16:44 )

zajímavý je, že to "brzy už to nebude možné", trvá víc než rok .... tohle je mimořádně blbej spam, na tohle ti spamerský ubožáčku nenaletí ani vycpanej pavián po lobotomii

Zobrazit celou diskusi