Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tajemná Milošova žena: Mlčení Zemaňátek

Autor: Vera Renovica, mokk - 
26. ledna 2013
06:30

Už v sobotu bude expremiér Miloš Zeman (68) vědět, jestli si ho voliči vybrali jako svého budoucího prezidenta. Pokud ano, budeme mít první dámu jako ducha. Jen co se objeví, hned zase zmizí...

Ačkoliv se Zeman ohání tím, že se jeho žena Ivana (47) stane výbornou první dámou, na poslední prezidentské debatě, kam ho přišla podpořit, mlčela jak zařezaná. No a pak za asistence bodyguardů prchla. Bude tohle dělat i při oficiálních akcích po boku hlavy státu?

Nenápadná dáma v černém svetru a dioptrických brýlích přišla na pódium Divadla Hybernia, kde se televizní debata odehrávala, pár minut před přenosem. Sedla si na lavičku mezi příznivce Miloše Zemana, avšak nikoliv do první řady, nýbrž úplně dozadu. Po většinu času byla mimo záběr. Dokonce i když Zeman od svého řečnického pultíku zahlásal: „Vítám svoji ženu, nikoliv paní Columbovou.“ Ivana byla jako myška. Občas zatleskala a místo ní se do mikrofonu projevovala dcera Kateřina (19).

A jako myška se také po skončení debaty ztratila v zákulisí, aby se jí žádný novinář nemohl na nic zeptat. Až po půlhodině se vynořila z bočního vchodu a nasedla s mužem do auta. Po chvíli je přišla pozdravit dcera, která měla zřejmě namířeno jinam než domů. „Líbila se ti debata?“ zeptal se jí z vozu Zeman a Kateřina přikývla, že ano. „Postará se o tebe ochranka,“ řekla Katce Ivana, dveře se zabouchly a superb jel pryč...

Proč je záhadou?

Zeměstnání

Kdysi pracovala jako referentka na Pražském hradě, teď je ale její práce neznámá. Podle Zemana proto, že ji o utajení požádal její zaměstnavatel.

Názory

Lze jen odhadovat, co si myslí, a to podle názorů jejího muže. Za celou kampaň poskytla jediný rozhovor, a to nicneříkající a písemný.

Manželství

On bydlí na Vysočině, ona v Praze, a i když jsou spolu, drží se obvykle od sebe na metr daleko. Funguje vůbec jejich manželství?

Funkce

Nikdy přímo neodpověděla na otázku, zda by se ujala funkce první dámy. Všude ji navíc zastupuje dcera Kateřina.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

peterwilliams ( 28. ledna 2013 04:24 )

ivana z. holt v .y mérdává jinde

xviktorie ( 27. ledna 2013 08:11 )

Všichni, kdo se pohybují blíž Zemanovi vědí, že tito dva lidé spolu víc než 10 let vůbec nežijí, stýkají se opravdu minimálně jen při řešení záležitostí dcery a jen bůh ví, proč se nerozvedli (peníze, společenské konvence). Ivana má husí kůži, když se má k zemanovi přiblížit, je to pro ni zjevné utrpení - ale je to její problém, každý člověk se má rozhodnout a když se rozhodla vydržet úředně v tak nesourodém vztahu, bude si to teď muset nějak zodpovědět a vyřešit, těžko ji média nechají na pokoji.

kamjdu ( 27. ledna 2013 01:12 )

kamjdu ( 27. ledna 2013 01:11 )

kamjdu ( 27. ledna 2013 01:10 )

Má moje sympatie ta paní, že si nechce povídat bulvárním bleskem ji jen přidává na respektu. Jste to ubožáci.

Zobrazit celou diskusi