Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Harry krade pera? Obama načapal svého kolegu

Harry Reid s prezidentem USA Barackem Obamou po slavnostní inauguraci.
Harry Reid s prezidentem USA Barackem Obamou po slavnostní inauguraci.  (Autor: Reuters)
Autor: oj - 
22. ledna 2013
14:20

Nejen Václav Klaus ale i šéf demokratů amerického Senátu Harry Reid má zjevně slabost pro protokolární pera. „Harry krade pera?“ načapal svého kolegu a se smíchem mu předal vlastní psací potřebu.

Prezident Spojených států Barack Obama si v pondělí na veřejnosti zopakoval svůj slib, který v soukromí složil už v neděli.

Po inauguraci se odebral s viceprezidentem Bidenem, rodinnými příslušníky a členy Kongresu na oběd do budovy Kongresu. Ještě předtím se ale jal k podpisu prvních dokumentů ve svém druhém funkčním období.

Slavnostnímu okamžiku v tu chvíli přihlíželo několik vrcholných amerických politiků včetně Harryho Reida, šéfa demokratů. Jakmile Obama podepsal poslední papír, Reid si přisunul dřevěný penál a jedno pero ze stolu zvedl a prohlížel si ho.

„Harry krade pera?“ zavtipkoval Obama, když si politikem třásl rukou. „Můžu ti jedno dát,“ řekl. Sáhl do kapsy saka a vytáhl vlastní psací potřebu. „Je tvoje,“ dodal se smíchem. Co mu Reid odpověděl není jasné. Pero každopádně rychle strčil do vlastní kapsy.

cinderella1 ( 22. ledna 2013 15:18 )

Jedeme tam az pristi tyden, Chuck ma hodne prace (ma vlastni fungl novou firmu), navic se tady trochu ochladilo, tak jsu docela rada, ze tam ted nejsme. A jak ty doma v Cesku? Kdy letis zpatky? Napis me na email! Mej se!

prefikana ( 22. ledna 2013 14:52 )

beztak si to v duchu pomyslel, ale protoze je to inteligent, tak to nerekl nahlas Cindy jakto, ze nejste na Captive? Nebo jste se uz vratili?

cinderella1 ( 22. ledna 2013 14:40 )

„Harry krade pera?“ zavtipkoval Obama , no budme radi, ze k tomu jeste nedodal ... "jako Vaclav Klaus"

Zobrazit celou diskusi