Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena (32) se probudila uprostřed operace: Cítila jsem, jak mi řežou žaludek

Výměna kyčelního kloubu musí být do roka
Výměna kyčelního kloubu musí být do roka  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: tis - 
20. ledna 2013
07:01

Noční můra všech, kteří jdou na operaci v celkové anestezii, se stala skutečností. Britka Sarah Newton (32) byla během zákroku kvůli špatné dávce anestetik 40 minut vzhůru. Nemohla se ale ani pohnout.

Žena podstoupila v dubnu 2011 operaci páteře a žaludku, aby došlo ke zmírnění tlaku na její mozek po předchozí operaci.

Sarah Newton ležela ochrnutá na operačním stole a poslouchala lékaře, kteří u operace mluvili. Přitom všem cítila každý řez, který na jejím těle provedli. Nemohla se hýbat, ani křičet, a tak se uchýlila jen k počítání stehů, dokud operace neskončila. Dvaatřicetiletá žena musela strávit 40 minut v pasti svého vlastního těla, kvůli špatně aplikovanému množství anestetika."Neexistují slova, kterými bych mohla popsat, jaké to bylo," říká Sarah.

Důvod, proč dal anesteziolog pacientce méně anestetika, je ten, že se po osvědčeném dávkování, které aplikoval již na 1000 lidech před Sarah Newton, rozhodl dávku změnit, aby se pacienti mohli dříve zotavit. To se však vymstilo. Lékař chybu přiznal, vyjádřil nad událostí lítost a pacientka dostala od nemocnice odškodné 3 000 liber.

Žena na základě traumatu doposud trpí úzkostnými poruchami, šest měsíců se bála vyjít z domu a denně užívá morfium. 

 

vlamore ( 22. ledna 2013 02:07 )

Museli je vzít ze zdravotních důvodů.Dlouho o tom doktoři polemizovali,protože nevěděli,co bude větší zlo.Zda nechat,anebo nenechat.Oni to neradi tenkrát brali,to vím.Nosní mě brali jako malinké.

bafinka81 ( 21. ledna 2013 09:21 )

A jste si jisti, že to byly krční mandle, co Vám brali? Mě takhle zaživa brali nosní mandle, taky přes krk, seděla jsem na křesle, obvazy kolem pusy, vzali je takovýma kleštičkama, jen to štíplo, pak jsem si pod pusou držela tácek na krev.

peterwilliams ( 21. ledna 2013 08:33 )

to je ale nesmysl!! akinomka

zelena.karkulka ( 20. ledna 2013 22:21 )

Anestetikum se dává do žíly a dává e běžně na 20min,takže se po této době musí přidávat,pokud se pacient vzbudí,je to způsobeno tím,že byl pomalý nástup další dávky apod.

cinderella1 ( 20. ledna 2013 20:24 )

Tak to je ale opravdu neuveritelne kolika lidem se tohleto stalo. Me taky! Vzdyt to ale vypada, ze tohle se v cesku stane snad kazdemu 20. operovanemu pacientovi? Nebo jak? Ja jsem se procitla presne v polovine operace, videla jsem nad sebou divne rozmazane ksichty doktoru a jakoby vzdalene hlasy. Pak si vsimli ze nespim a pridali me anestetika. Po operaci me probudili ale byla jsem dlouhou dobu tak strasne ospala ... jak sipkova Ruzenka.

Zobrazit celou diskusi