Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zachránili kmotrovi Dlouhému řidičák: Soud jim rozdal podmínky!

Kmotr ODS Pavel Dlouhý u soudu tvrdil, že jel maximálně stovkou.
Kmotr ODS Pavel Dlouhý u soudu tvrdil, že jel maximálně stovkou.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: hra - 
12. ledna 2013
08:08

S podmínkou odešli od píseckého okresního soudu dva úředníci a bývalý policista, kteří zametli pod koberec dopravní přestupek kmotra ODS Pavla Dlouhého. Ovlivňovali i přestupky jiných vlivných osob.

Kníže z Hluboké, jak Dlouhému mnozí přezdívají, se v září 2010 proháněl na Písecku v autě rychlostí 155 km v hodině. Přistihla ho však policejní hlídka.

Orodoval za kmotra

Do vyřizování dopravního přestupku se vložil dnes již bývalý šéf českobudějovické dopravní policie Václav Vališ. Intervenoval u svých známých úředníků na písecké radnici, kteří případ projednávali a nabízel jim různé požitky. „Pan Dlouhý nemůže přijít o řidičák. Když se to vyřídí, bude na tabáček, bude zvěřina z honů,“ sliboval. Dlouhý byl nakonec spokojený, protože jeho přestupkové řízení skončilo po roce promlčením. Běžný řidič by přitom za takový přestupek přišel na jeden a půl roku o řidičák!

Usvědčily je odposlechy

Nestandardní jednání úředníků při vyřizování i jiných přestupků ale monitorovala policie pomocí skrytých odposlechů. A právě ty trojici usvědčily. Vališ odešel od soudu s tříletým podmíněným trestem s odkladem na pět let za zneužití pravomoci veřejného činitele, vydírání a podplácení. Stejný trest dostal za zneužití pravomoci a přijetí úplatku i úředník František Rychlík. Jeho nadřízená Dana Martincová dostala dvouletou podmínku na tři roky za zneužití pravomoci. Vališ přitom postupoval nestadardně i při nehodě šéfa Motoru Jikov Miroslava Dvořáka, kamaráda Dlouhého. Když s Audi S8 naboural do svodidel, přijel šéf dopravky na místo a aniž by byl ve službě, vložil se do vyšetřování.

Dojde i na Dlouhého?

Pavel Dlouhý, který se obvykle médiím vyhýbá, vystupoval před soudem jako svědek. „Necítím se vinen. Jestli jsem jel rychle, tak jen nepatrně. Maximálně sto kilometrů,“ řekl. Teď bude muset čelit vyšetřování kvůli křivé výpovědi. Na státní zastupitelství se hodlá obrátit státní zástupce Michal Muravský. „Ve světle důkazů, které byly soudu předloženy, nemluví Pan Dlouhý podle mě pravdu," řekl Muravský.

 

sova13 ( 12. ledna 2013 13:02 )

Okradení nárok samozřejmě mají. Problém je, že po té strašně dlouhé době, kdy nikdo neměl snahu případy dořešit, už nebude z čeho brát.

gogo ( 12. ledna 2013 12:58 )

Bohužel ...

hansi1 ( 12. ledna 2013 12:02 )

Není to jen on.Zákony tohoto Kocourkova jsou jim přímo šité na míru.A když je náhodou odsoudí,prezident je osvobodí.Co jeho amnestie osvobodila darebáků a dostanou ještě milionová odškodnění. Okradení padnou na hubu s nárokem na nic.

e.44 ( 12. ledna 2013 11:42 )

Vím o dvou případech, kdy byl podobný přestupek po roce promlčen vlastně úplně obyčejným čičmundům, co dali dohromady jenom pár ušmudlanejch korunek na právníka, co radí na netu jak to legálně protahovat.... Kdyby Dlouhej nebyl nafoukanej pitomec a halasně si to nezařizoval z pozice vlivu, měli by na něj prd

gogo ( 12. ledna 2013 10:53 )

Dokud v tomto naprosto a zcela již bezprávním státě, kde si každý může koupit každého (toto je přímo citát mé známé, právničky, se kterou jsem hovořil včera) nedojde k zásadní politické a následně právní a morální změně, tak psát tyto informace vedoucí jen k bezmocnému skřípaní zubů obětí darebáků všeho druhu, je zcela nesmyslné ..

Zobrazit celou diskusi