Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Trajekt napálil do mola, lidé byli hysteričtí a křičeli: 50 zraněných v New Yorku

Autor: simao, ČTK - 
9. ledna 2013
18:52

V newyorské čtvrti Manhattan dnes došlo k lodní nehodě, při které bylo zraněno až pět desítek osob. Trajekt zde totiž naboural do mola. Minimálně dva lidé jsou podle stanice ABC7 News v kritickém stavu. Náraz to byl pořádně silný, jak popisovala i jedna ze svědkyň.

Neobvyklou nehodu vyšetřuje kriminálka v americkém New Yorku. Trajekt společnosti Seastreak zde narazil do mola. Až pět desítek lidí utrpělo zranění, z toho někteří z nich těžší.

Jedná se především o cestující z lodi. Tvrdý náraz srazil řadu cestujících k zemi. Záchranáři tak měli plné ruce práce - fixovali zraněným povětšinou hlavy, krky a končetiny a vynášeli je z plavidla na nosítkách.

"Připlouvali jsme do doku. Loď narazila do mola a my jen padali jeden přes druhého," vypověděla svědkyně Ellen Foran. Dodala, že ihned poté vypukl na palubě zmatek. "Lidé byli hysteričtí, křičeli."

Svědkové, kteří kolizi viděli z mola, vypověděli, že připlouvající trajekt se nezvykle kymácel. Na lodi, která do jižní části Manhattanu připlula z New Jersey, se podle AP plavilo přes 340 pasažérů a členů posádky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ladymary ( 9. ledna 2013 22:28 )

Ne dobre, ale krasne , hlavne na FLoride

cinderella1 ( 9. ledna 2013 21:39 )

cinderella1 ( 9. ledna 2013 21:39 )

To vis ze jo! O tem zadna kemo!

cinderella1 ( 9. ledna 2013 21:38 )

Myslis tim teroristy z Ceska???

Zobrazit celou diskusi