Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V Rusku havarovalo další letadlo s hokejisty! Sjelo z dráhy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: šim - 
9. ledna 2013
13:18

Tragická nehoda z Jaroslavle, kde v září 2011 zemřel celý hokejový tým včetně tří Čechů, se z pamětí lidí nevymaže. Stejný hrozivý osud nyní málem potkal další ruský hokejový tým. Letadlo nezvládlo přistání a sklouzlo po ranveji. Naštěstí se to obešlo bez zranění.

Nepovedený přistávací manévr se stal letadlu na letišti v ruském městě Saransk. Na palubě letounu byla výprava týmu Ariada-Akpars, který hraje v druhé ruské lize VHL. Podle zpráv ruských médií se nikomu naštěstí nic nestalo.

Tým se vracel z Krasnodaru do Kazaně, ale při mezipřistání v Saransku pilot zjevně nezvládl přistání. Letadlo skončilo mimo vyhrazenou zónu. Dráhu podle portálu championat.com minul pilot asi o 30 metrů.

„Na palubě bylo 29 lidí, nikdo se nezranil. Škody utrpělo pouze letadlo. Podle prvních informací mohl nehodu zapříčinit led na přistávací dráze,“ píše portál.

„Všichni jsou už doma, nikdo nebyl zraněn. Letadlo přistávalo a náhle vybočilo z dráhy. Hráči i posádka stroj okamžitě opustili. Samozřejmě byli v šoku,“ řekl ředitel klubu Aidar Chajalnev.

 

 

 

 

prefikana ( 9. ledna 2013 13:24 )

Klidek Plesku! ono se to proste pokazde nepovede.

Zobrazit celou diskusi