Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Rachůnkova manželka Kateřina a Vašíčkova snoubenka Michaela: Smrt z nás udělala sestry

Autor: František Prachař - 
8. září 2012
05:00

Manžel Kateřiny Rachůnkové a snoubenec Michaely Jajtnerové byli mezi hokejisty, kteří 7. září 2011 zahynuli v letadle u Jaroslavle. Obě ženy si jejich památku připomněly přímo na místě, kde se tragédie odehrála.

Do Jaroslavle přiletěly na pozvání klubu Lokomotiv, který se o ně postaral ve velkém stylu, stejně jako o celý průběh smutečních ceremonií. Ani paní Michaela, ani Kateřina své emoce neskrývaly. „Žily jsme v Jaroslavli společně, já tři roky, hlavně když byla sezona, Katka o něco déle,“ řekla Michaela Jajtnerová Blesku. „Dřív jsme byly kamarádky, teď jsme spíš sestry.“

Jedna bez druhé neudělala ani krok, společně stály v Uspenském chrámu na panychidě za mrtvé, společně položily květy na Leonťjevském hřbitově k hrobům mrtvých ruských hokejistů.

Spolu byly i na pietním místě ve vsi Tunošna, kam letadlo dopadlo. U kříže na malé výšince položily květy stejně jako na břehu říčky Tušonočka. Na jejím dně skončila větší část trupu stroje se sedadly, ke kterým byli mrtví připoutáni. Obě ženy usedavě plakaly, házely na hladinu bílé růže a dlouho nedokázaly od místa smrti svých nejbližších odejít. Vdova po Janu Markovi Lucie zůstala doma, k Rusku od osudného dne cítí nenávist.

Do Ruska se ještě vrátí, i s dětmi

„Všichni jsou tu na nás moc hodní a my jsme rády, že se o památku obou našich drahých tak starají. Ale vrátit nám je nedokáže nic,“ pronesla mezi slzami Kateřina Rachůnková. Jak řekla, někdy se sem možná ještě podívá, spolu s dětmi, až vyrostou. „Aby viděly, kde umřel jejich táta.“ Její přítelkyně – a nyní už spíše sestra – Michaela Jajtnerová pojede s ní. „Samotnou ji nenechám,“ dodala.

luci23 ( 9. září 2012 01:02 )

Koukám tady se to zase hemží samejma inteligentama.Ty ženy zasluhují trochu úcty a ti mrtvý taky.Přitom kdo z vás by s těma dámama chtěl měnit?Byla to obrovská tragedie vzpomínat se na ní bude a komu to vadí je jeho problém.

forleni ( 8. září 2012 23:32 )

Přesně tak, jsou mnohem záslužnější lidé než jsou tihle nýmandi.

forleni ( 8. září 2012 23:32 )

Jděte už někam s těma nýmandama, obyčejní hokejisté a vy toho naděláte!

kuna ( 8. září 2012 22:33 )

Tady je vetsi sranda nez na silvestra.

laura666 ( 8. září 2012 20:46 )

TS.............PŘECE TADY NEBUDU NEVYDITELNÁ

Zobrazit celou diskusi