Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rachůnkovi opět pohromadě: Vdova po hokejistovi věnovala postiženým vůz za milion!

Autor: Slávka Červená - 
28. prosince 2012
18:28

Důvod k velké radosti měla včera vdova po hokejistovi Karlu Rachůnkovi, který zahynul při letecké havárii u Jaroslavle. S fotbalistou Michalem Kadlecem (28) předali klientům Domova pro osoby se zdravotním postižením  ve Velehradě na Uherskohradišťskunový automobil za bezmála milion. Vánoce prožila vůbec radostněji než loni.

Peníze pocházely ze 3. Slovácké benefice, která se uskutečnila v létě ve Starém Městě. Byl to právě Karel, který přišel s nápadem pomáhat potřebným a po jeho smrti v akci pokračují jeho přátelé. Michal Kadlec věnoval čtvrt milionu. Tak vysoko vydražil dres slavného hráče Barcelony - Lionela Messiho. Auto zdobí Michalova a Karlova fotografie v životní velikosti.

Vesele budou jezdit na výlety

„Jsem moc ráda, že se to povedlo, protože klienti měli dosud k dispozici jen hodně starou felicii. Do tohoto vozu se vejde devět lidí a ještě i vozíčkář.  Hned se jim bude veseleji jezdit na výlety,“ řekla Kateřina, která přijela s dcerou Kačenkou. Matýsek (5) nebyl doma. Jel s dědečkem a babičkou na hokej do Prahy, kde hrál jeho strýc. „Je to dosud náš největší dar k Vánocům. Krásně se nám pojede do Francie na hory,“ radovala se vedoucí domova Irena Hučíková.

Video Kateřina Rachůnková předala postiženým auto za milion - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

 Letošní Vánoce prožila Katka s děmi na horách

Karel do domova jezdil a klienty obdarovával. Na dřevěné stěně ve vestibulu je jeho podpis. Hned vedle něho se na přání zvěčnila i Katka. „Udělám tu i srdíčko. Tím nás navždy spojím,“ prohlásila. Kateřina Rachůnková vypadala spokojeně. „Včera jsme se vrátili z hor. Loni to pro nás byly moc smutné svátky, tak letos jsme s přáteli odjeli před Štědrým dnem na hory, na chatu Kyčerku. Udělali jsme dobře.  Bylo tam pět dětí. Nastrojily si samy stromeček. Matýsek s Kačenkou byli moc spokojeni a štastni. Byli veselí, půjčovali si navzájem hračky,“ konstatovala Katka.

Tatínkovi poslali do nebíčka vzkaz na lampionu

Matýsek (5) dostal lyže. Před dvěma lety to zkoušel a nešlo mu to. Vztekal se. Nyní byl nadšený. Zvláště, když se mu věnoval instruktor. První den již dokázal jezdit na pomě.  Druhý den na kotvě a svištěl ze svahu docela sám. „Na tatínka jsme vzpomínali. Byl tam s námi a do nebíčka jsme mu poslali na lampionu napsané vzkazy,“ svěřila Blesku CZ Kateřina. „Na Nový rok už budeme doma. Ten nijak zvlášť neprožívám,“ dodala.

Michala Kadlece potěšily společenské hry

Doma, v Uherském Hradišti, oslaví Silvestra i  Michal Kadlec, který hraje za Bayer Leverkusen. Po natržení vnitřního svalu v koleně nesměl dva měsíce hrát. „Tady už začínám trénovat. Běhám v Kunovském lese a chodím do posilovny. Druhého ledna odjíždím do Německa a už to začne. Uvidím, co koleno bude říkat,“ pověděl. Pochlubil se, že mu udělaly radost vánoční dárky. Rodiče mu nechali zaránovat čtyři dresy a koupili mu společenské hry – Česko, Svět a jednu sportovní. „Ty mě chyběly. Když teď někdo za mnou přijde, budeme se vzdělávat,“ smál se.  

 

 

 

scispa ( 28. prosince 2012 22:28 )

Nechte už tu ženskou na pokoji. Prožila si svoje- a že začíná znovu žít? To má jít jako do kláštera?

zlin-denis ( 28. prosince 2012 20:59 )

Paní Kateřino, chtěl jsem se zeptat: „ jestli jste na Karla taky tak usilovně myslela, když jste se velkolepě a velmi vesele bavila ve Zlínském klubu Star (Flip) s mužskou společnosti?

konstantina ( 28. prosince 2012 19:24 )

už s tím běž do p.i č.e

Zobrazit celou diskusi