Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Peake obrátila: Doporučím LIDEM, abychom zůstali ve vládě!

Autor: shp, ČTK - 
3. ledna 2013
08:28

Šéfka LIDEM Karolina Peake doporučí vedení své strany, aby zůstala ve vládě. Před dnešním jednáním vedení strany to Peake řekla v České televizi.

Vedení nejmenší vládní strany LIDEM by dnes odpoledne mělo rozhodnout, zda platí jeho prosincové oznámení o odchodu z vlády v nejbližších dnech. Ministři za tuto stranu by měli k 10. lednu kabinet premiéra Petra Nečase opustit proto, že předseda vlády v prosinci po pouhých osmi dnech ve funkci odvolal z pozice ministryně obrany šéfku LIDEM a vicepremiérku Karolínu Peake. Ta však už dává najevo, že její strana by mohla v kabinetu zůstat.

Ministerstvo obrany je uzavřená kapitola

Premiérův krok v prosinci LIDEM označovali za "drsný podraz a křivdu" „Ministerstvo obrany je pro mě uzavřená kapitola,“ řekla Peake v ČT k postu, který zastávala osm dní.  Peake však v médiích uvedla, že by strana mohla ve vládě přes usnesení předsednictva o odchodu ministrů pokračovat, pokud by hrozilo, že vzniklý menšinový kabinet by se opřel o skupinu poslanců, kterou údajně vytváří někdejší ministr školství Josef Dobeš.

Ztráta důvěry kvůli personálním změnám

Premiér navrhl prezidentovi Václavu Klausovi odvolání Peake kvůli tomu, že ztratila jako ministryně jeho důvěru, když pouhý den po nástupu provedla personální změny v nejvyšších patrech obrany. Ministerstvo nyní řídí osobně premiér. Spekuluje se přitom, že by se do čela resortu mohl postavit nynější první náměstek Vlastimil Picek. Právě on byl mezi Peake vyhozenými úředníky, Nečas jej do funkce vrátil.

djaba ( 3. ledna 2013 22:42 )

Krásná lištiška ,ti holohlaví mafiáni jí z ministerstva vyhodili dřív , než tam našla WC,a veřejnost jí má za milou dívenku-bohužel Lara Croft to nebyla.

burinka ( 3. ledna 2013 21:52 )

souhlasím, ještě nic kloudného nepředvedla, jen hrabe a hrabe

burinka ( 3. ledna 2013 21:44 )

vždyť je to samé, měli by si sbalit kufry a jít do pr....

burinka ( 3. ledna 2013 21:43 )

je to jen vypočítavá zmije, co je tohle za charakter? uř je vážně k smíchu.

valenta008 ( 3. ledna 2013 16:30 )

OMLOUVÁM SE,že sem píši ještě k tématu Klaus se chystá udělit i milosti.Jakmile se začaly objevovat rozumné názory u tohoto článku,okamžitě byl stažen z hlavní strany.To dělá PLESK dlouhodobě,že pokud se jim názory nehodí "do krámu"hned článek odstraní a dají tam něco třeba měsíce staré.FUJ,to je ta demokracie.

Zobrazit celou diskusi