Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nečas o experimentu Peake: Nezvládla to! Ale s LIDEM chceme pokračovat

Premiér Nečas dnes se spolustraníky z ODS za zády okomentoval vyhazov ministryně Peake
Premiér Nečas dnes se spolustraníky z ODS za zády okomentoval vyhazov ministryně Peake  (Autor: ČTK, Reprofoto ČT)
Autor: simao - 
21. prosince 2012
09:55

Za zády mu stály jeho ovečky z ODS a lídr strany a skomírající vlády Petr Nečas se rozpovídal o experimentu Peake - dosazení paní Karolíny do čela ministerstva obrany. A také o tom, že i po jejím brzkém sesazení po pouhých osmi dnech chce v koalici s LIDEM pokračovat!

Petr Nečas se dnes na brífinku nechal slyšet, že grémium ODS prý stojí za jeho rozhodnutím, odvolat ministryni obrany Karolínu Peake (LIDEM). Ta se z čela jednoho z nejtěžších resortů odporoučela po pouhých osmi dnech, během kterých čelila nebývalé vlně kritiky. 

Mohla si za ní sama - třeba prohlášením, že nebude pořádat "kobercový nálet" na nejbližší spolupracovníky svého předchůdce Alexandra Vondry, aby hned druhý den odvolala z funkcí generály Picka a Bulanta a ředitele kabinetu Šulce. A nahradila je svými muži.

Vánoce situaci zklidní, věří Nečas

To vše se prý dělo za zády Nečase, kterého to pořádně dopálilo. Nečas tenhle krok nechtěl označit za lhaní, tak alespoň pokárala Peake z dětinskosti.

Dnes však dodal - i přes vyhrožování Peake, že z vlády odejde, u něj přetrvává zájem na pokračování koalice s TOP 09 a LIDEM. "Já samozřejmě nebudu popírat, že tady hrajou silnou roli emoce," říkal dnes Nečas, ovšem s vírou, že vánoční svátky dodají klid a mír i do duše zhrzené Karolíny Peake. Emoce prý opadnou, slíbil Nečas. A s LIDEM opět zasednou u jednoho stolu.

"Pokud s námi chce ODS mluvit, tak pouze za podmínky, že se tentokrát dozvíme opravdu celou představu o spolupráci, nikoli jen tu půlku, která se zrovna hodí panu premiérovi do krámu," odvětila dnes v tiskovém prohlášení Peake.

Premiér: Dal jsem brankářku do obrany. Nezvládla to

"Formálně jsme menšinovou vládou," potvrdil pak premiér, aby vzápětí dodal: "Chci zdůraznit, že pokud se nepletu, tak jsem odvolal 11 nebo 12 členů vlády, nebo podal na to návrh, aniž by tato vláda padla." Prý se to prostě občas stává. U Nečase však povážlivě často.

Ministři padají jako hrušky, ovšem i přesto, že v poslední době skončili ze strany LIDEM hned dva (vedle Peake i ministr dopravy Dobeš), LIDEM nezatratil. A přidal jedno přirovnání z fotbalového prostředí. Když prý máte kvalitního brankáře a nasadíte ho do obrany, také neodvede nejlepší výkon. A tak ho vrátíte zpátky... "Karolína Peake zůstává místopředsedkyní vlády," potvrdil Nečas. 

"Tohle je konkrétní případ, kdy ta funkce nebyla zvládnutá. Paní místopředsedkyni vlády to v některých pozicích šlo a na některých ne," říká premiér, ale je při tom patrné, že sám situaci zcela nezvládl. Už jen tím, že se do experimentu Peake vůbec pustil.

franta15 ( 26. prosince 2012 11:54 )

Také naše ženy - političky se nám nějak nevydařily. Kočí nebo Peake, která z nich je horší??? Je však jasné, že v obou případech za nimi stojí opět TOP09 a Kalousek. Ten dělá všechno, jenom ne to co by měl dělat. Rozhazuje peníze ve velkém i když oficiálně mluví o šetření. Teď šetříme na to, aby církev dostala těžké miliardy. Proti vůli celého národa a možná i některých lidí z církví. Restituce jsou 2. největší tunel v naší historii. První byla kuponová krivatizace, za pomocí které byl stát okradený o všechno a teď už není co krást. Jedině dotace z EU a zahraniční kapitál teď podporuje svoje mateřské firmy v cizině díky tomu, že všechny svoje zisky vrací domů a nám Čechům tady zůstal vykradený krám. Kalousek ví, že premiér a vláda mu dali volnou ruku aby místo vybírání daní sedíral z kůže svoje spoluobčany. Hlavně ty, o kterých ví že nebudou stávkovat a bránit se. Toto je ostuda našeho národa, že se nikdo neujme toho aby zorganizoval nějaký odpor proti zdražování a zbídačování lidí. Lidi se proberou až bude dávno pozdě. Zajímá mně co by udělal jinak p. Kuba nebo Vít Bárta a jak se cítí pod vedením Nečase? Není už konečně čas něco udělat, pánové?

franta15 ( 26. prosince 2012 11:39 )

Nečas je v tom chudák nevinně. Za vším stojí skutečný premiér a to je bohužel Kalousek. Nečas je pouze měkkota, která nemá šanci největšímu korupčníkovi u nás - Kalouskovi zatrhnout tipec. Celé to nechápu, protože Nečas má na Kalouska tolik věcí, že by ho mohl už dávno odvolat, a nejen to. Mohl by mu zařídit i to co společně zařídili Ráthovi. Proč teď Nečas souhlasil s balíčkem Kalouska, i přes nesouhlas Klauze a zvýšil daně? Každý ví, že to souvisí s tím, že se budou vyplácet církevní restituce. A přitom Kalousek na začátku řekl, že restituce nebudou mít za následek zvýšení daní. Oba říkají pravdu jen když se spletou a toto jejich ostudné vládnutí nějaký rok bude stát jak ODS tak TOP09 ztrátu důvěry na spousty roků. Ve volbách si ani neškrtnou, a to že u nás položí pravici mu spočítají všichni - od Klause až po normálního občana. Klaus má zase jako vždy v poslední době pravdu a Nečas svými ústupky TOP09 a Kalouskovi všechno u nás pohřbil. Kalousek je psychopat, který nedá ani na názory nejlepších ekonomů, ani politologů a za jeho chybná rozhodnutí ho musí nová vláda volat k zodpovědnosti. Má na svědomí pád čESKA na dno Evropy a my všichni kromě jich vyvolených jsme socky Evropy. Každý nás jenom odírá a vůbec neví kdy přestat!!!

milofr ( 23. prosince 2012 19:59 )

ale to se ví že se domluvíte, vždyt u těch koryt už po volbách nemáte šanci, tak každý den je dobrý, šmejd zůstane šmejdem

drakoska11 ( 22. prosince 2012 08:23 )

Víš co? Ty už taky běž do pr..le!

janarandlikova ( 21. prosince 2012 17:27 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CervenoCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

Zobrazit celou diskusi