Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Hladovka jihočeských studentů vyvrcholila demonstrací

Autor: Vlaďka Hradská - 
19. prosince 2012
08:33

Jihočeští studenti to myslí se svými protesty proti komunistce Vítězslavě Baborové ve vedení resortu školství. Včerejší celodenní hladovku zakončili demonstrací na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích.

Demonstrace jihočeských studentů na českobudějovickém Piaristickém náměstí se zúčastnilo asi 500 lidí. Protestovali proti oranžovo-rudé koalici ve vedení kraje a jmenování komunistky Vítězslavy Baborové šéfovou resortu školství.

Protestním shromážděním vyvrcholila čtyřiadvacetihodinová hladovka, kterou drželo 17 současných a bývalých studentů Gymnázia J.V. Jirsíka v Českých Budějovicích.

V jejich protestu studenty podpořil i kardinál Vlk a herec Ondřej Vetchý. Protestujícím zaslali zdravici, kterou mluvčí studentů přečetli do mikrofonu. Současně demonstranti uctili minutou ticha památku prezidenta Václava Havla.

Studenti protestní hladovku ukončili s tím, že ve své snaze budou dál pokračovat. "Na leden plánujeme štafetovou hladovku," prohlásill mluvčí iniciativy Komunisté nepatří ke kormidlu Šimon Heller.

nc78 ( 29. prosince 2012 20:28 )

Když ty šulinky vidím ve škole chlemstat každých 10 minut, tlačit do papulky bagety každou přestávku (mimochodem, kolik za ty bagety utratí a kolik si musejí na jejich úkor odtrhnout rodiče od pusy...?), když musejí chodit každou půlhodinku čurat a kakat, když půl dne nevydrží bez facebooku, tak mě jejich předsevzetí držet hladovku uvádí v nezadržitelný smích

osinek ( 20. prosince 2012 00:57 )

Proč ti zmanipulovaní blbečci neprotestují proti hrubému porušování převolebních slibů českou pravicí? Nesliboval Nečas před volbami v r.2010, že ODS nebude zvyšovat daně? Proč ti blbečci neprotestují proti tomu, že premiér vlády rozpočtové odpovědnosti Nečas jmenoval referntku ze Seznamky pologramotnou Nagyovou bez výběrového řízení vrchní ředitelkou na Úřadu vlády a že jí dává statisícový plat a odměny? V březnu Nagyová brala kolem 230 tisíc!! Vždyť přes milion seniorů nebere tolik za 2 roky? Proč studentíci neprotestují proti asociální Nečasově vládě, která dáva statisícové platy a odměny svým poskokům (viz příklad Nagyová) a snižuje sociální dávky zdravotně postiženým,matkám samoživitelkám azmrazuje důchody? Naprostá většina lidí v této zemi, kteří tvrdě pracují a poctivě platí daně, se nenechá oblobovat žvásty Nečase a jeho korupčních ministrů!!! A čím dál tím víc lidí, kteří tvrdě pracují a neflákají se na různých demonstracích bude volit komunisty, neboť ti na rozdíl od profláklé pravice nekradou! Blbečci studentíci. Dostali jste se do role užitečných idiotů, kteří posluhují neumětelovi Nečasovi a jeho silně korupčním ministrům!!! Copak jste blbečci ze školních škamen nezaregistrovali, že Nečas a jeho korupční ministři, kteří vládnou pouze díky přeběhlíkům ze strany VV a a poslancům kriminálníkům, lžou, kradou a podvádí? Nevadí vám blbečci, že česká pravice sestávající z "prekabátených" komoušů, zavedla v této zemi pravicoou totalitu a mafiánský kapitalismus?

vrtajzub ( 19. prosince 2012 13:43 )

Hubert - ty Satanov pobočník, dufam že ta očipovali aby si bol čitatelný až na teba narazia v realite.Už vám zvoní umieračik, je to len otázka času. Celý svet sa búri proti systému ktoremu tak tlieskaš ty obluda neludská.

vrtajzub ( 19. prosince 2012 13:28 )

Hubert - ešte že takých ako ty je drvivá menšina.Počkaj až sa začne znárodnovat a pribal si červené kimono a natiahni na rit pampers. =

radar666 ( 19. prosince 2012 11:51 )

Tito studenti z Budějic nechť už jdou do ***e.Nechají se zmanipulovat nedostudovaným,zhrzeným ,modrým ptákem,který neunesl,že jeho milovaná ODS dostala v demokratických,krajských volbách na frak. Spolu s ředitelkou onoho gymplu přímo zneužívají studentů ke svým politickým cílům. A pak že učitelé jsou apolitičtí.Za to by v normálně fungující demokracii už dávno dostali padáka!ODS se všude ohání,že jedině svobodné,demokratické volby jsou tím správným řešením,ale když je prohrají tak to najednou neplatí.Okamžitě hledají způsob,jak je zpochybnit.Přitom se nestydí zneužít studentů,kterým předtím jejich modrý profesor řádně vymyl mozky (tedy pokud vůbec nějaký mají).Jinak by jim muselo vadit Kalouskovo školné a jiné podobné nesmysly vládní trojkolky. Takže děcka: PROBERTE SE!!!!!Hladovíte zbytečně!

Zobrazit celou diskusi