Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Důchodce popravili dva narkomani: Pro pár stovek!

Kriminalisté obvinili dva zločince, kteří mají nejspíš na svědomí vraždu důchodce
Kriminalisté obvinili dva zločince, kteří mají nejspíš na svědomí vraždu důchodce  (Autor: Blesk – Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, mokk - 
14. prosince 2012
18:25

VIDEO: Bez milosti zastřelili dva nezaměstnaní narkomani důchodce (71) ze Svobodných Heřmanic na Bruntálsku. Popravili ho jen pro pár stovek. Kriminalisté již proti nim vznesli obvinění - a tahle vražda byla obzvlášť brutální.

V tratolišti krve ležel před dvěma týdny v rodinném domku jeho starší majitel. Našla ho paní, která tam uklízela. Jak se hned ukázalo, bývalý výpravčí byl zastřelen. Po dvou týdnech kriminalisté zadrželi dva mladé narkomany (22 a 28), které už obvinili ze surové loupežné vraždy. Oběma hrozí výjimečné tresty.

Bez milosti

Lupiči čekali v domku tučné úspory. Byli přesvědčeni, že bývalý výpravčí má našetřené peníze. Když zazvonili a důchodce jim otevřel, tak na něj bez milosti několikrát vystřelili z pistole. Pak dům prohledali a našli je pár stovek.

„Vyšetřování bylo velmi náročné, protože kriminalisté měli málo vstupních informací. Způsob usmrcení není až tak běžný, pachatelé několikrát na bezbranného seniora vystřelili a ponechali ho bez pomoci vážně zraněného v tratolišti krve. Na objasnění případu pracovalo maximální množství policistů,“ popsala Blesku případ severomoravská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Vrahy znal

Vrahové dostali od někoho tip, že důchodce v domě schovává peníze. „Detailním ověřováním informací kriminalisté postupně vylučovali stanovené verze a kruh podezřelých osob, kdy prověřili kolem sta lidí, se pomalu uzavíral,“ uvedla dále Štětínská.

Jak potvrdila, oba narkomani důchodce znali. A on je zřejmě také, protože pocházeli rovněž ze Svobodných Heřmanic. Zatímco jindy senior s cizími hovořil jen přes okno, jim otevřel, což se mu stalo osudným. Vrahové ho hned zastřelili.

Výjimečný trest

Zbraň policisté našli a nyní ji zkoumají kriminalističtí experti. Pořídil ji starší z pachatelů. Ten je kromě zločinu vraždy a přečinu porušování domovní svobody obviněn také z nedovoleného ozbrojování. Zločincům hrozí až dvacet let vězení, vzhledem k trestní minulosti, úkladnosti vraždy a snaze po majetkovém prospěchu je možná čeká i výjimečný trest.

Co vše si z domku odnesli, to policisté stále vyšetřují. „V této chvíli je zadokumentováno několik set korun, alkohol a pár dalších, ne zas tak cenných věcí,“ uvedla Štětínská. Ještě podotkla, že oba byli už v minulosti souzeni i za majetkovou trestnou činnost a v době vraždy byli v podmínce.

Video Zadržení podezřelých ze zabití důchodce - Blesk – Ivana Žáková
Video se připravuje ...


londynskypes ( 15. prosince 2012 05:44 )

jan.metro jojo byl to zradce lidu ,kam vitr tam plast jako jeho rodice..prezili valku stastni jako by vubec zadna nebyla.

londynskypes ( 15. prosince 2012 05:42 )

abzk

londynskypes ( 15. prosince 2012 05:41 )

chrchloun byl zk.u.rfysyn

londynskypes ( 15. prosince 2012 05:41 )

 pry Výjimečný trest.....to zname 16 let ...a Kajinek za neprovereni dukazu ,jen tak halabala dozivoti!

uzjsemtudlouho ( 15. prosince 2012 01:04 )

Opět reagujete nesmyslně madam. Zkuste si projít posloupnost příspěvků. Pak vám to možná dojde......pokud ne, chyba není na mé straně.

Zobrazit celou diskusi