Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tady zabil seniory kvůli penězům! Netvor Semanský (36) dostal doživotí

Autor: simao, ČTK - 
1. listopadu 2012
11:31

Měl dluhy, splácel alimenty. Peníze se rozhodl vzít třem bezbranným důchodcům - začal s vraždou svého strýce, připojil pak další dvě. U soudu se k nim přiznal. Teď jde Michal Semanský do vězení. Na doživotí.

Přidal se k řadě doživotně uvězněných vrahů a vražedkyň v českých věznicích. Michalu Semanskému udělil Krajský soud v Hradci Králové nejvyšší možný trest.

Tři chladnokrevné vraždy

Sedět jde za vraždu tří seniorů na Šumpersku a Rychnovsku. Poprvé zabil v září 2009 v Sudkově, když mu jeho vlastní strýc (†72) odmítl půjčit peníze. Svého příbuzného zbil a uškrtil, dům zapálil, aby zakryl stopy, a odnesl si 90 tisíc.

Škrtil i v druhém případě, v únoru 2011 v Lípě nad Orlicí. Provazem sprovodil ze světa svého dalšího příbuzného (†67) a tělo "uklidil" do studny. Semanského oběť prý tehdy tvrdila, že zabijáka udá kvůli krádežím.

Ke třetímu mordo došlo letos v lednu, kdy se v Týništi nad Orlicí vloupal s nožem v ruce a kuklou na hlavě do domu důchodkyně (†74). I když mu dala 7500 Kč, zavřel ji do šatní skříně, kde se udusila...

U soudu se přiznal

U soudu se Semanský přiznal, zároveň však tvrdil, že vraždit nechtěl. Ke třetí vraždě ostatně říkal. "Bydlela u lesa, věděl jsem, že žije sama. Myslel jsem, že ji někdo uslyší a pomůže." Právě kvůli tomu požadoval netvorův obhájce pro svého klienta 20 až 30 let. Soud však byl proti.

"Jednalo se o chladnokrevné vraždy, jeho jednání nebylo obvyklé. Bylo objasněno mimořádně společensky nebezpečné jednání v celé řadě vražedných útoků od roku 2009," uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

jaramila ( 1. listopadu 2012 15:57 )

siroky11 ( 1. listopadu 2012 11:39 )

Takováto hnusná prasata by se měla věšet a ne je ještě živit a podporovat to bezduché a bezpracné válení ve vězení !

Zobrazit celou diskusi