Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík útočil kladivem na seniory: Sousedku (†89) zabil, muž (95) bojuje o život

Autor: ČTK, ljš, simao - 
2. března 2012
09:29

Policie dopadla osmnáctiletého mladíka, který zaútočil přímo v jejich bytě v Trutnově na dvojici seniorů. Oběti byly manželé, prý šlo o sousedské spory. Sousedka (†89) napadení nepřežila, na místě incidentu zemřela. Její manžel (95) nyní bojuje v trutnovské nemocnici o život.

Po krutém napadení dvou seniorů v Trutnově byla jedna z obětí, starší muž (95), převezena s četnými bodnými zraněními a v bezvědomí do trutnovské nemocnice. Je již po operaci, jeho stav však zůstává kritický.

Jeho manželka (†89) zemřela na místě incidentu. Důvodem útoku prý byly sousedské spory. Za pachatele byl označen mladý muž (18), který bydlel v tom samém domě. Na případ upozornila sociální služba, rozvážející obědy. V bytě ji totiž nikdo neotvíral.

Pachatelem mladý feťák. Policie ho už dopadla

Viníka (18) již policie dopadla a k hrůznému činu se doznal. Útočil pěstmi, nožem i kladivem, poté z domu utekl. Vražednou zbraň - kuchyňský nůž -  zahodil do trutnovské kanalizace.

Za motiv činu označil sousedské spory. To však nyní policie prošetřuje. Stejně jako to, jestli nebyl pod vlivem návykových látek. Jde totiž o muže se základním vzděláním, který zatím nikdy nepracoval a již dříve byl stíhán kvůli drogovým deliktům a majetkové trestné činnosti.

Osmnáctiletému mladíkovi nyní hrozí za pokus o vraždu a vraždu 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

V pátek královéhradecký okresní soud rozhodl o jeho umístění do vazby.

3dots ( 25. července 2012 19:17 )

Jaký autor, takové přirovnání

nojasne ( 3. března 2012 02:54 )

A čím by asi tak měl na sebe vydělat lempl, co má jenom základku a nikdy nic nedělal ? I kdyby zadarmo lámal kámen v lomu je desetkrát draží než k tomu určený stroj.

milin ( 2. března 2012 10:05 )

Trest smrti asi ne...ale po dobu "kriminálního mandátu" makat,aby si na sebe tyhle experti vydělali a nezatěžovali slušný lidi a taky zaplatili odškodné...a zároveň s nástupem do krimu zbavit veškerých práv-to za to,že oni taky svévolně zbavili někoho lidských práv-omezili,zabili..

mememumu ( 1. března 2012 23:37 )

Jsi ten poslední, co má po svých blábolech právo odkazovat na slušnost. Takže si to laskavě v hlavě uspořádej a začni se chovat jako homo sapiens! Od mé rodiny dej pracky a držku pryč. Ve vlastním zájmu.

cornela ( 1. března 2012 20:17 )

grázl, ten se nikdy nezlepší, škoda, že už není trest smrti, zasloužil by si ho

Zobrazit celou diskusi