Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Přestřelka na hranicích s Rakouskem: Zloději těžce zranili dva policisty

Autor: ČTK, ljš - 
1. března 2012
13:03

Zatýkání dvojice lupičů u hranic s Rakouskem připomínalo scénu z akčního filmu. Policisté se na zloděje dobře připravili, byli dokonce o jedno posíleni. Přesto však zásah skončil tragicky. Dva strážci zákona byli těžce zraněni. Lehké zranění utrpěl i jeden ze zlodějů. Nikdo z nich však není v ohrožení života.

Policie dvojici překvapila při vykrádání českého freeshopu u hranic s Rakouskem. Hlídka na místo nejela náhodou, krámek byl v poslední době vykraden už několikrát. Hlídka byla dokonce posílena o jednoho člena, policisté byli tedy tři.

Lupiče překvapili přímo při nakládání zboží. Muži byli maskovaní kuklami a na výzvy policistů, aby zůstali stát, nereagovali. O tom, že se jednalo o profesionály svědčí i fakt, že přes příjezdovou cestu schválně povalili strom, aby tak znemožnili přístup dalším posilám a záchranářům, což se jim také podařilo.

Jeden ze zlodějů během zákroku utekl do lesa, odkud zamířil na rakouskou stranu hranice. Jeho komplic, který zůstal na místě, na policisty zaútočil a došlo tak k přestřelce, při níž byl zraněn jak pachatel, tak dva policisté. Jeden z nich přitom utrpěl těžká zranění, všichni jsou však již mimo ohrožení života.

Druhého pachatele pak dopadli rakouští policisté zhruba čtyři hodiny po vloupání, několik kilometrů za hranicemi u městečka Gmünd.

radekfilosof ( 1. března 2012 16:51 )

Pro upřesnění: Dle Lisdových Novin se u zlodějů nenašla zbran a policisté se postříleli vzájemně.. Je to hrůza

bersimalinecka ( 1. března 2012 15:55 )

dokážeš si představit že by to bylo obráceně,viz nedávno jak v Praze trefili za jízdy tu feťačku

doktormediciny ( 1. března 2012 13:39 )

Samozřejmě že je to síla... Kdyb ty zloděje střílející na policisty pověsili a udělali veřejnou popravu třeba na náměstí.... Určitě by to bylo účinnější, než články v novinách

hurvinek4 ( 1. března 2012 12:46 )

No na Novinkách psali o 2 lupičích,jeden z nich byl postřelen a druhého měli čapnout Rakušané asi 4 km v Rakousku.A policajti měli být 3 a dva jsou zraněni v nemocnici.Ale stejně je to síla.

Zobrazit celou diskusi