Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Moderátoři dohnali ošetřovatelku Kate k sebevraždě: Rádio se chce vyplatit!

Autor: shp - 
11. prosince 2012
19:44

Australské rádio 2Day FM, jehož moderátoři zmátli sestru Jacinthu Saldanhu (†46), která nezabránila vyzrazení těhotenství vévodkyně Kate (30), se chce ze skandálu vyplatit. Pečovatelka totiž neunesla svoji chybu a spáchala sebevraždu.

Moderátoři australského rádia Mel Greig a Michael Christian se vydávali za prince Charlese a královnu Alžbětu II. Pečovatelka Jacintha Saldanha, která telefon zvedla, nepoznala, že jde o žert a telefon přepojila dál. Moderátoři se tak dozvěděli, že vévodkyně s princem Williamem čeká prvního potomka.

Budou soudit moderátory?

Nyní nabízí rádio 2Day FM o rodině Jacinthy 10 milionů korun jako odškodné za tragédii. Evidentně nechce mít krev na svých rukách. V Austrálii nyní řeší, zda rozhlasová stanice neporušila zákon, když si předem nevyžádala souhlas s účastníky telefonátu k jeho zveřejnění. Bez tohoto souhlasu mohou být moderátoři odsouzeni až na pět let vězení a k pokutě 1,1 milionu korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

abzk ( 12. prosince 2012 13:59 )

Člověk kterýmu víc záleží na prestižním místě než na rodině neni normální Nechat tu muže, puberťáčku co jí právě nejvíc potřebuje....

honza51 ( 12. prosince 2012 06:20 )

A ty máš asi "zkrat" v mozku a ne jenom v nicku . Vidím, že tobě je všechno jasné. Sám si napsal odkaz na novinky, kde jsem si to taky přečetl a nakonec mi z toho vyjde, že jsem se skoro strefil . Ona se nezabila protože by byla Indka, ale proto, že velmi stála o to, aby v té nemocnici pracovala. Z toho mi vychází, že jí asi někdo naznačil, že "poletí" . A to nemusím myslet jako "čecháček", ty světoběžníku.

undatra ( 11. prosince 2012 21:56 )

Jestlipak se také zjišťovala reakce vedení na telefonát , už vidím jak tam na sestru řičel primář ,ředitel i staniční sestra a jiní .Pokud stále slyšela - vyhodíme tě a zajistíme ,aby tě nikdo nezaměstnal a k tomu nadávky ,není div , že se stalo co se stalo .Moderátoři z radia za to vúbec nemohou .

honza51 ( 11. prosince 2012 20:42 )

Nevím co si myslet o člověku, který si "pro blbý vtip" sáhne na život . Kdyby to udělala za prachy a pak měla problémy v práci, tak možná by jí k tomu mohla dohnat média. Ale jinak mi to připadá trošku divné. Anebo kdyby v tom byla pohrůžka ztáty zaměstnání, tak to by už člověka, který kvůli blbému vtipu přijde o vše, šlo pochopit. Pro manžela a děti to musí být tragedie. Já nevím jak se "umírá steskem", ale určitě to není poskytování rozhovoru pro bulvár . Takže ono to bude asi všechno trošku jinak. A jestli tam jsou novináři takových kvalit, jako "bleskáči" , tak kdo ví, kde je pravda.

Zobrazit celou diskusi